Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOGU NAS NAHVALITI

Austrijski mediji: Senzacionalna Hrvatska okončala san Brazila. Hrvatski eksperti za jedanaesterce izbacili Brazil

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
09.12.2022.
u 21:21

“Vratar Livaković Brazil bacio u očaj”, piše list “Österreich”. Dodaje kako je Hrvatska igrala na remi, jer znade da joj je izvođenje jedanaesteraca jača strana. Na kraju teksta list ističe kako je Livaković “ponovno bio junak jedanaesteraca”

Austrijski mediji večeras su puni superlativa o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i  Zlatku Daliću. ”Hrvatska - eksperti za jedanaesterce izbacili Brazil”, piše dnevni list Kronen Zeitung. Ističe kako je hrvatska momčad večeras okončala san Brazilaca da će po šesti put postati svjetski prvaci u nogometu. U nastavku izvještava da je utakmica bila neizvjesna do samoga kraja. Nakon 120 minuta remi 1:1. i potom jedanaesterci. Najgore što se jednoj protivničkoj momčadi može dogoditi pokraj sjajnih i preciznih hrvatskih eksperata za raspucavanje jedanaesteraca. Potvrda tome je i podatak da su sva četiri hrvatska   golgetera pogodila s bijele točke. Za razliku od Brazilaca. Rodryga je pročitao izvanredni Livaković na hrvatskom golu, a Marquinhos je pogodio vratnicu, piše Kronen Zeitung.

“Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva! Brazil je bio prisiljen na izvođenje jedanaesteraca”, piše dnevni list “Kleine Zeitung” Ističe kako je Hrvatskoj nakon što je Brazil poveo s 1:0 odjednom “proradila njena samosvijest” i počela je da igra “na sve ili ništa” tjerajući Brazil prema jedanaestercima. Jer u pucanju s 11 metara Hrvati znaju da su dobri i precizni. To potvrđuje i činjenica da su sva četiri Hrvata pogodila jedanaesterce, a Livaković ponovno bio heroj na golu. Tako sada favorizirani Brazilci nemaju izbora i moraju se nakon četvrtfinala vratiti svojim kućama.

List “Die Presse” piše kako se je Hrvatska nakon jedanaesteraca plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva i čeka boljega iz dvoboja Nizozemska - Argentina. “Brazilci se vraćaju kući, a šef tima Tite odlazi u povijest”, navodi list. U nastavku ističe bravurozne obrane hrvatskog “keepera” Livakovića koji je pomogao Hrvatskoj da napravi senzaciju i odveo je u polufinale.

“Vratar Livaković Brazil bacio u očaj”, piše list “Österreich”. Dodaje kako je Hrvatska igrala na remi, jer znade da joj je izvođenje jedanaesteraca jača strana. Na kraju teksta list ističe kako je Livaković “ponovno bio junak jedanaesteraca”.

“Perfektna senzacija Svjetskog prvenstva. Hrvatska izbacila Brazil u drami jedanaesteraca””, piše tabloid “Heute” i ističe kako je Hrvatsku u igri održao Livaković.

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva
1/45

 

“Junak je stajao na golu”, piše dnevni list “Kurier”, aludirajući na fantastičnog Livakovića, koji, kako navodi u nastavku, ni sam nije svjestan što sve može. U drami jedanaesteraca izvanredan Livaković odveo Hrvatsku u polufinale, dodaje isti izvor. Austrijski radio i televizija ORF također pišu o “uništenom snu Brazilaca, za što se je pobrinula Hrvatska”.

“Vice prvak svijeta iz 2018. godine izvojevao je pobjedu od 4:2 nad peterostrukim svjetskim prvakom  Brazilom u “napetoj igri živaca” raspucavanjem jedanesteraca. “Time je bolno i neočekivano okončan san - Selecao - o šestoj tituli najboljih na svijetu.

ORF izvještava kako je nakon pogotka Neymara u 106. minuti utakmice došlo do vidnog preokreta, te ubrzo i do izjednačenja Hrvatske.

“Ono što je bilo primjetno svo vrijeme je da Hrvatska jednostavno nije dala Brazilu da razvije svoju igru”, Ističe ORF. Napominje kako je obrana bila “čvrsta” i izdržala sve nalete Brazilaca. Uz pregršt pohvala mladom Bruni Petkoviću iz zagrebačkog Dinama, za “snalažljivost” i sjajnu igru.

Tekst zaključuje konstatacijom da je junak utakmice opet golman Hrvatske nogometne reprezentacije, uz opasku : Uvijek iznova fantastični Livaković”.  I činjenicom da je momčad trenera Zlatka Dalića, vezano uz kvalifikacije za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru dosad izgubila samo jednu utakmicu, i to onu protiv Austrije, kod kuće u Osijeku s 0:3.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Madafakr
Madafakr
08:39 10.12.2022.

Ne kaže se ”i počela je da igra” nego počela je igrati.

ZA
Zamadu
09:03 10.12.2022.

Da 4 mil stanovnika, od kojih 3.9 ima fiticke predispozicike da se bave sportom. Engleska 60 mil stanovnika, a 1.3 mil ima fizicke predispozicije da se bave sportom. USA 350 mil stanovnika, a manje od 1 mil fizicki fit za bilo kakvi sport. A gdje im je gen dinaroidski i srce

ST
StariSokol
09:55 10.12.2022.

Svaka čast austrijskim novinarima ali nije mi jasno kako je to Hrvatska namjerno igrala na neriješeno i produžetke da bi onda mogli igrati na penale gdje su navodno jači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije