Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO 4 MILIJUNA CIJEPLJENIH

Austrijski kancelar Kurz i potkancelar Kogler izrazili sreću zbog aktualne situacije s pandemijom

BKA Dragan Tatic
06.06.2021.
u 13:07

Ono što je Austrijancima sigurno posebno značajno i rado čuju iz ustiju najviših vladinih predstavnika je da ni Kurz niti Kogler, s obzirom na učinkovitost cijepljenja, iz današnjeg kuta gledanja, nakon planiranih koraka otvaranja u lipnju i srpnju, više ne računaju da bi moglo doći do ponovnog pooštravanja mjera širih razmjera.

U petak gotovo 100.000 cijepljenih u jednom danu i narednih dana oko četiri milijuna cijepljenih Austrijanaca od 7,5 milijuna koliko ih se želi cijepiti nagnali su austrijskog kancelara „narodnjaka“ (ÖVP) Sebastiana Kurza i potkancelara Wernera Koglera iz stranke Zelenih da u nedjelju pošalju zajedničko priopćenje domaćim medijima.

Vladajući dvojac u priopćenju ističe „sreću i zadovoljstvo pozitivnim razvojem aktualne situacije“ vezane uz pandemiju koronavirusa u zemlji i dodaje: „Strategija u borbi protiv pandemije i gospodarske krize donosi plodove“.

„Uoči ljeta nalazimo se u vrlo dobroj situaciji, čak i boljoj nego što su mnogi očekivali. Već učinjeni koraci otvaranja doveli su do osjetnog popuštanja na tržištu rada, a i gospodarske se prognoze također u međuvremenu, i to jače nego što se je očekivalo, korigiraju prema gore. U borbi protiv virusa, zajednički smo mnogo toga ostvarili“, poručili su Kurz i Kogler.

Kako stoji u izvješću oboje računaju da će se situacija s koronavirusom i u dolazećim mjesecima stabilizirati na sadašnjoj razini. Ujedno napominju da u slučaju da se uslijed daljnjih koraka otvaranja zemlje pojave klasteri zaraze ili poveća broj novozaraženih, što se prema njihovom mišljenju može dogoditi, na to će se i nadalje reagirati regionalno i ciljano, tamo gdje se pojave. Ono što je Austrijancima sigurno posebno značajno i rado čuju iz ustiju najviših vladinih predstavnika je da ni Kurz niti Kogler, s obzirom na učinkovitost cijepljenja, iz današnjeg kuta gledanja, nakon planiranih koraka otvaranja u lipnju i srpnju, više ne računaju da bi moglo doći do ponovnog pooštravanja mjera širih razmjera.

Da podsjetimo, nova „otključavanja“ Austrije najavljena su za 10. lipanj, a potom 1. srpnja, kada bi prema vladinim najavama trebala biti ukinuta gotovo sva ograničenja u zemlji. Ono što posebno budi optimizam za pozitivan razvoj situacije kod Kurza i Koglera je podatak da se već narednih dana očekuje da će Austrija zabilježiti četiri milijuna cijepljenih stanovnika.

Komentara 5

DU
Deleted user
13:46 06.06.2021.

Baš su grozno sretni! Kurz je već jednom nogom u zatvoru a ovaj zeleni lik je isto odslužio i zaslužio svoje...

ZB
Zoki-Bijela
16:18 06.06.2021.

Sta kaze Penelopea na ovo..

DU
Deleted user
13:46 06.06.2021.

Ne postoji nikakva pandemija nego se več 2018 znalo za početak financijske i bankarske krize korona je poslužila kao paravan da nije bilo lažne pandemije imali bi masovne prosvjede po cjeloj Europi .samo hrvatska ima resurse da prehrani 4 puta viša stanovnika nego što ima a uporno se govori o nedostatku hrane zbog pandemije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije