Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosor

Austrijski investitor zainteresiran za jedno hrvatsko brodogradilište

kosorica
Željko Lukunić/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
12.07.2010.
u 14:09

Kosor je izrazila nadu da će se taj posao završiti uspješno i na vrijeme.

Premijerka Jadranka Kosor susrela se danas u Banskim dvorima s austrijskim saveznim kancelarom Wernerom Faymannom. Razgovarali su o europskom putu Hrvatske, ali glavnina razgovora odnosila se na gospodarsku suradnju.

Razgovaralo se o poglavljima koja Hrvatska tek treba zatvoriti, a između ostaloga i o prodaji brodogradilišta, i to zato što je jedan austrijski investitor zainteresiran za jedno hrvatsko brodogradilište. Kosor je izrazila nadu da će se taj posao završiti uspješno i na vrijeme.

Premijerka je nakon sastanka istaknula da je Austrija najveći strani ulagač u Hrvatsku s ukupno šest milijardi eura ili 26 posto svih investicija. Slično je i u turizmu, gdje Austrijanci drže 28 posto investicija. Na sastanku je raspravljano i o mogućnostima daljnje suradnje, prvenstveno na području energetike, zaštite okoliša i infrastrukture.

Savezni kancelar Werner Faymann istaknuo je odlične bilateralne odnose dviju zemalja, izrazio potporu Hrvatskoj na putu do punopravnog članstva u Europskoj uniji te je taj cilj istaknuo kao bitan znak i perspektivu ostatku regije.

Kada je riječ o gospodarskoj suradnji, Faymann je istaknuo problem dugotrajnih sudskih postupaka te kako bi rješenje problema još pospješilo dolazak austrijskih investitora u Hrvatsku. Premijerku Kosor pozvao je da posjeti Beč.

Ključne riječi

Komentara 10

CU
cunt
18:42 12.07.2010.

u to sam siguran !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MO
momak23
08:23 13.07.2010.

Tko god je zainteresiran dobrodošao je,samo da se riješimo te omče oko vrata,tih brodogradilišta.

OB
-obrisani-
17:45 12.07.2010.

hehehehehehehe isto kak i za gradjevinsko zemljiste uz more, koje su IDS ovci prodali sami sebi po 1 DM kvadrat i to tocno 1,000,000 kvadrata, ali to boze alpe adria, koja je bankrotirala je to kupila heheheheheheheheeeeeeeeeeeeeeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije