Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne bi utjecalo na misu

Austrijski Odbor za unutarnje poslove zatražio zabranu okupljanja u Bleiburgu

U Bleiburgu se održava komemoracija u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/3
19.03.2022.
u 12:52

Ruke države Koruške su vezane i uvijek je bilo jasno da samo federalna vlada, konkretno Ministarstvo unutarnjih poslova, može utjecati na "hrvatski skup"

Odbor za unutarnje poslove austrijskog parlamenta odlučio je zatražiti od ministra unutarnjih poslova da zabrani okupljanje u Bleiburgu.

Proizlazi to iz rezolucije koju je u četvrtak usvojio Saborski odbor za unutarnje poslove, a kojom se ministar unutarnjih poslova poziva da zabrani sastanak u skladu sa Zakonom o skupštini.

"Bilo je krajnje vrijeme da Ministarstvo unutarnjih poslova udovolji zahtjevu za zabranu sukladno Zakonu o skupštini. Austrija ima posebno osjetljivu političku zadaću koju mora izvršiti zbog zajedničke odgovornosti za najmračnije poglavlje naše povijesti, tijekom zločina nacionalsocijalizma i treba se suprotstaviti svakoj naznaci fašizma", kaže guverner Koruške Peter Kaiser (SPÖ).

Ruke države Koruške su vezane i uvijek je bilo jasno da samo federalna vlada, konkretno Ministarstvo unutarnjih poslova, može utjecati na "hrvatski skup". 

Zabrana ne bi utjecala na misu.

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
13:14 19.03.2022.

to ako naprave to je austriska sramota tu nisu poubijani fašisti nego nevin narod bez oružja i bez suda

MA
malopivo
14:05 19.03.2022.

Radi se o misi za kukavicki pobjene zarobljenike,tko to osporava onda podrzava ratni zlocin

GI
gii
13:21 19.03.2022.

Ali za to im dobar onaj njihov č.et.nik Handke nobelovac, što kao navodno nije fa.šist..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije