Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMITE SE!

Australska premijerka: Maje su bili u pravu, kraj svijeta dolazi

Božidar Pankretić
06.12.2012.
u 16:02

Julia Gillard pristala je nastupiti u reklami za jednu radijsku emisiju i lažno najaviti kraj svijeta

Ne, to nije zabluda, dobro ste pročitali. Premijerka Julia Gillard obratila se australskoj javnosti i priopćila da je majanski kalendar bio u pravu. Kraj svijeta dogodit će se 21. prosinca. I to samo u ozbiljno režiranoj reklami humoristične radijske emisije ''Smak svijeta'' koja se počinje emitirati 7. prosinca. No, premijerkine riječi neki su očito shvatili ozbiljno, piše MSNBC.

– Hoće li smak svijeta skriviti zombiji, demonske zvijeri iz pakla ili će nas preplaviti i uništiti korejski pop, od mene možete očekivati samo jedno – maksimalno ću se angažirati i boriti za vas do samoga kraja – kazala je Gillard i izazvala paniku u dnevniku Herald Sun koji je pokucao na ured vlade tražeći logično rješenje.

– Pa zar Australci nemaju pravo na malo smijeha? U svakom slučaju, sutra je smak svijeta. Ne biste li i vi o tome trebali pisati – glasio je odgovor iz ureda premijerke koja je mnogima pokazala da i političari mogu imati dobar smisao za zabavu.

>>NASA i američka vlada: Bez brige, svijet neće nestati 21. prosinca

Komentara 23

UK
UKUSA
21:27 06.12.2012.

....oce svijeta ce nestati...hoce vjerujte ali samo za pet minuta i opet ce biti sve ok

Avatar flegmatik
flegmatik
20:35 06.12.2012.

Hmmm ... 21 prosinca ... dakle ceka me jos petnaestak orgazama i to je to.

SA
Savjest
16:51 06.12.2012.

Ovakve šale polaze od pretpostavke da su gledatelji i slušatelji ljudi koji primaju TV programe s kritičkim odmakom. No još je Orson Welles pokazao i dokazao, doduše s radijskom emisijom o napadu Marsijanaca, da je ljude lako navesti da povjeruju i u ono u što sami autori emisije ne vjeruju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije