Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I hrvatskom konzulatu

Australska policija uhitila muškarca osumnjičenog da je slao sumnjive pakete

Crtež muškarca kojeg se sumnjiči za slanje sumnjivih paketa u Australiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
10.01.2019.
u 06:45

Poznato je da je hrvatski konzulat u Melbourneu jedno od diplomatskih predstavništava u Australiji koji su u srijedu primili sumnjive pakete

Australska policija priopćila je u četvrtak kako je uhitila muškarca osumnjičenog da je poslao 38 sumnjivih paketa na adrese 14 veleposlanstava i konzulata diljem Australije među kojima i na adresu hrvatskog diplomatskog predstavništva.  

Osumnjičeni, kojemu je 48 godina, pakete je poslao na niz adresa uključujući i američke te britanske misije u Melbourneu. Reuters navodi da mu prema australskim zakonima prijeti i do deset godina zatvora. 

Poznato je da je hrvatski konzulat u Melbourneu jedno od diplomatskih predstavništava u Australiji koji su u srijedu primili sumnjive pakete. Pošiljku su primili redovnom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića. 

Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju koja je preuzela pakete no nije bilo potrebe da se konzulat evakuira. 

Australska federalna policija u srijedu je objavila  da istražuje sumnjive pakete poslane nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Melbourneu, ali nije službeno objavila o kojima je riječ.

Pojedini mediji prenijeli su da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar scubacro
scubacro
10:46 10.01.2019.

...pa sad i je sezona paketa,.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije