Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija istražuje

I hrvatski konzulat u Australiji primio sumnjivi paket, u njemu bila još tri manja paketića

Australska policija
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
09.01.2019.
u 10:01

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme

Hrvatski konzulat u Melbourneu među diplomatskim je predstavništvima koja su potvrdila da su danas primila sumnjivi paket, prenosi CNN.

Hrvatski konzulat u Melbourneu svoju je pošiljku primio redovnom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića, kazao je CNN-u u srijedu hrvatski generalni konzul Joseph Petric. Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju koja je preuzela pakete. Nije bilo potrebe da se konzulat evakuira, kazao je Petric.

Australska federalna policija objavila je da istražuje sumnjive pakete poslane u srijedu nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Melbourneu, no nije objavila o kojima je riječ.

Australski mediji prenose da su paketi poslani na adrese ukupno 14 diplomatskih predstavništava.

Informacija da je među njima i hrvatski konzulat nije se mogla telefonski potvrditi u MVEP-u jer odgovaraju samo na pisane upite. Hrvatskim diplomatskim predstavništvima u Australiji uredovno je radno vrijeme završilo.

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Nema informacija o mogućim motivima i neka od pogođenih predstavništava koje je britanska agencija Reuters obišla bila su otvorena, no druga su bila evakuirana.

"Pakete ispituju nadležne službe, kao i okolnosti slučaja", navela je australska savezna policija u kratkom priopćenju.

CNN je prenio da su među pogođenim predstavništvima uz hrvatski i britanski, američki, novozelandski i švicarski konzulat.

Strah na ulicama Strasbourga: Očevid nakon terorističkog napada:

Australska policija
1/14

Komentara 1

AO
ante.oreskovic75
12:11 09.01.2019.

Samo neka otkriju dali je poštarina platio Beljak ili Pupovac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije