Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomor šišmiša

Uginule stotine letećih lisica, vrućina im je 'spržila mozak'

Pomor letećih lisica
Foto: Facebook
1/3
10.01.2018.
u 18:00

Bilo je nevjerojatno. Vidjela sam puno mrtvih šišmiša na tlu, a drugi su bili blizu tla i umirali su, rekla je šokirana volonterka Cate Ryan

Iznenađujuće visoke temperature za ovo doba godine teško padaju ljudima, ali i mnogim životinjama. Posebno je opasno u Australiji, gdje je trenutačno ljeto, i to iznimno vruće. U Sydneyu je tako u nedjelju izmjereno čak 47,3 Celzijevih stupnjeva.

Među životinjama kojima je posebno teško u takvim uvjetima su šišmiši. Na zapadu Sydneya tako je uginulo nekoliko stotina takozvanih letećih lisica. Ove životinje stradale su jer nisu imale dovoljno zaklona da se zaštite od vrućine.

– Bilo je nevjerojatno. Vidjela sam mnogo mrtvih šišmiša na tlu, a drugi su bili blizu tla i umirali su – rekla je šokirana volonterka Cate Ryan.

– Nikad nisam vidjela nešto slično – dodala je.

Kaže da su mladunci posebno osjetljivi jer imaju nižu toleranciju na vrućinu.

– Mozak im se jednostavno sprži – kaže Cate Ryan.

Spasitelji su preživjelim mladuncima, kojih je bilo 120, dali vodu i vratili ih njihovim majkama.

– Kako i ljudske bebe, jako su osjetljivi kad su mali – rekla je voditeljica udruge za spašavanje divljih životinja Kristie Harris.

Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz središta Zagreba!

Pomor letećih lisica
1/30

Komentara 6

ČI
čikaga
15:53 10.01.2018.

Valjda su UGINULI a ne UMRLI.

NV
NV
16:43 10.01.2018.

Jel šišmiš ili lisice!?

IS
ivica.smit
01:38 11.01.2018.

Kod nas kad izgori mozak zavrsis u politici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije