Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sydney

U Australiji četvero uhićenih u protuterorističkoj akciji

Australska policija
Foto: Thinkstock
29.07.2017.
u 14:51

Australska savezna policija je potvrdila da je racije izvela protuteroristička jedinica u četiri predgrađa Sydneya i da su "povezane s istragom koja je u tijeku"

Australska protuteroristička policija uhitila je u raciji u više predgrađa Sydneya četvero ljudi koji su planirali "terorističke napade", prenosi Reuters.

"Ove operacije su osmišljene kako bi se osujetili ili spriječili planovi za provođenje terorističkih napada u Australiji", priopćio je premijer Malcolm Turnbull.

Australska savezna policija je potvrdila da je racije izvela protuteroristička jedinica u četiri predgrađa Sydneya i da su "povezane s istragom koja je u tijeku".

"Pritvorena su četiri muškarca i oni surađuju s policijom", doznaje se iz službenog priopćenja. Policija nije htjela otkriti nikakve detalje, ogradivši se izjavom da će javnost biti pravodobno upoznata s dodatnim informacijama.

"Javnost može biti mirna i uvjerena da naše sigurnosne agencije neumorno rade kako bismo bili sigurni i zaštićeni", poručio je premijer.

Australija, bliska saveznica sa SAD-om, na povišenom je stupnju pripravnosti zbog mogućih napada domaćih militanata nakon njihova povratka s bojišta na Bliskom istoku. Kako je objavio ministar za imigraciju, oko 100 australskih državljana je napustilo zemlju i otputovalo u Siriju gdje su se borili na strani ekstremističke sunitske skupine Islamske države (IS).

Australski mediji prenose da jedna od racija izvedena u predgrađu Surry Hills.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije