Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNO

Australci silovali Norvežanku u Hrvatskoj, platili joj 20.000 eura pa pušteni uvjetno

australci
Foto: Facebook
08.02.2016.
u 14:15

Jedan od mladića tvrdi da mu je "tihi glas" rekao da je njegova životna svrha spavanje s ljepoticama

Trojica mladića iz Australije koji su u Hrvatskoj silovali Norvežanku, ali su izbjegli zatvor plativši joj odštetu, izazvali su debatu o nagodbama sa žrtvama silovanja, a nakon nedavnog povratka u domovinu i osude javnosti, pišu australski mediji.

Dylan Djohan (23), Ashwin Kumar (23) i Waleed Latif (21) osuđeni su na godinu dana zatvora, ali su uvjetno pušteni uz rok kušnje od pet godina. Naime, priznali su krivnju i djevojci (17) koju su ljetos silovali u Splitu pristali su platiti 20.000 eura. Da nije bilo te nagodbe, koja nije provediva u Australiji ako počine isti zločin, trojac je mogao provesti 15 godina iza rešetaka, piše Herald Sun.

Djohan je samo nekoliko dana nakon nagodbe na Instagramu uoči leta za Melbourne rekao kako razmišlja o seksu sa stjuardesom. Mladić, koji se tisućama pratitelja na toj društvenoj mreži hvali svojim isklesanim tijelom, tvrdi da je sjedeći na zidu u Dubrovniku doživio prosvjetljenje i da mu je "tihi glas" rekao da je njegova životna svrha spavanje s ljepoticama. Djohan je 3. veljače objavio da se vratio u Melbourne nakon što je gotovo sedam mjeseci čekao suđenje u Hrvatskoj, navodi The Age.

Trojac je u Split došao početkom srpnja, na festival Ultra, a silovanje se dogodilo 16. srpnja u baru na Bačvicama. Kako stoji u optužnici, dogovorili su se da će silovati djevojku, nakon čega ih je jedan od njih odvukao u zahod, a drugi su ga slijedili. Liječnički nalaz pokazao je da je došlo do spolnog odnosa, ali dvojica mladića tvrdili su da je djevojka pristala na seks, dok je treći tvrdio da uopće nije umiješan. Tužba navodno nije bila dovoljno čvrsta – djevojka je pila s muškarcima prije napada, iskazi svjedoka većinom su podržali tvrdnje mladića, a osoblje i zaštitari nisu prijavili incident te noći.

>> Želi legalizirati silovanje žena, no otkazao skup jer se uplašio boksačica iz Toronta

Komentara 13

Avatar babas
babas
14:37 08.02.2016.

Tko zna koliko je ta arapska trojka žena silovalo? Poznato je da tek jedna od deset prijavi silovanje zbog sramote. Ako su njih trojica ovako grupno silovali 10 žena samo po dvaput svaki,to je 60 snošajeva,extra usluge nećemo računati. Ispadaada da ih je svako silovanje u prosjeku koštalo 333 eura,a dodatne usluge su imali besplatno. Bravo za hrvatsko pravosuđe!

DU
Deleted user
18:20 08.02.2016.

Ashwin Kumar, Waleed Latif ... ok sad je sve jasno :)

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
14:35 08.02.2016.

imigranti, najviše druga generacija, direktna veza s bogom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije