Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOJUZ 2

Australce uzbunilo jarko svijetlo na nebu - radilo se o ostacima ruske rakete

A view of a possible meteor in the sky, in Melbourne
Foto: DAN THOMSON/REUTERS
1/2
08.08.2023.
u 09:39

Lokalni mediji prenijeli su izjave svjedoka diljem jugoistočne savezne države Viktorije o jarkom svijetlu na nebu i glasnom zvuku

Svjetlo uočeno na nebu iznad Melbournea u ponedjeljak navečer vjerojatno su bili ostaci ruske rakete Sojuz-2 koji su ponovno ušli u Zemljinu atmosferu, objavila je u utorak Australska svemirska agencija (ASA). 

„Utvrdili smo da su bljeskovi svjetla viđeni na nebu iznad Melbournea tijekom noći najvjerojatnije bili ostaci ruske rakete Sojuz-2 koja je ponovno ušla u Zemljinu atmosferu”, priopćila je ASA. 

„To je bilo najavljeno, a ostaci rakete su se prema planu trebali vratiti u atmosferu i u ocean jugoistočno od obale Tasmanije”, dodala je ASA. 

Agencija je najavila da će s vladinim partnerima nastaviti pratiti „rezultate tog ponovnog ulaska”. 

Lokalni mediji prenijeli su izjave svjedoka diljem jugoistočne savezne države Viktorije o jarkom svijetlu na nebu i glasnom zvuku. 

VIDEO Najveća raketa u povijesti eksplodirala nakon lansiranja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije