Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Atmosfera u Hrvatskoj podsjeća na poduzeća koja klize u stečaj, predložite Vladi sjednicu o gospodarstvu'

Imajući u vidu sve navedeno, tražimo da zbog prisutne političke nestabilnosti i financijskih problema, temeljem svoje Ustavne ovlasti predložite Vladi Republike Hrvatske održavanje tematske sjednice o gospodarstvu, radi mobilizacije svih čimbenika u cilju jačanja gospodarskih aktivnosti i zapošljavanja, kaže Matijašević
10. svibnja 2016. u 12:09 9 komentara 554 prikaza
Ozren Matijašević
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević poslao je otvoreno pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović kojom traži da temeljem njezine ustavne ovlasti Vladi Republike Hrvatske predloži održavanje tematske sjednice o gospodarstvu budući da je atmosfera u državi takva da  podsjeća na atmosferu u poduzećima koja "klize" prema stečaju i likvidaciji, a u takvim poduzećima ostaju u pravilu samo oni koji nemaju nigdje drugdje otići."

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovana Predsjednice Republike,

građani su Vam povjerili mandat da, obavljajući svoju odgovornu funkciju, brinete o redovitom i usklađenom djelovanju te o stabilnosti državne vlasti.

Republika Hrvatska još od velike svjetske financijske krize bilježi nepovoljne rezultate, te, pritisnuta jarmom javnog duga, iščekuje razdoblje kada će morati plaćati sve značajnije tranše zaduženja bivših vlada. U takvim okolnostima, gospodarstvo i njegovo jačanje mora biti prvorazredni prioritet izvršne vlasti, što je u više navrata izrekao i premijer Orešković.

Vlada se, međutim, ne bavi gospodarstvom. Nakon što su njeni članovi dugo nijekali razdor među vladajućim koalicijama, sada već otvoreno priznaju postojanje prijepora koji onemogućuju smislenije djelovanje Vlade. Prisutne političke okolnosti iznimno su opasne, a svaki zastoj u funkcioniranju vlasti i svaki ekonomsko politički promašaj platit će građani, koji ionako sve teže žive. Svaki novi dan besmislenih političkih prepucavanja nova je propuštena šansa za hrvatsko gospodarstvo, a time i za građane, koji u sve većem broju emigriraju na zapad.

Atmosfera u Republici Hrvatskoj danas podsjeća na atmosferu u poduzećima koja "klize" prema stečaju i likvidaciji, a u takvim poduzećima ostaju u pravilu samo oni koji nemaju nigdje drugdje otići.

Imajući u vidu sve navedeno, tražimo da zbog prisutne političke nestabilnosti i financijskih problema, temeljem svoje Ustavne ovlasti predložite Vladi Republike Hrvatske održavanje tematske sjednice o gospodarstvu, radi mobilizacije svih čimbenika u cilju jačanja gospodarskih aktivnosti i zapošljavanja.

Vjerujemo da ste svjesni okolnosti i ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo, uloge koju su Vam povjerili građani, te ovlasti koje Vam pruža Ustav RH. Nadamo se Vašoj brzoj reakciji u najboljem interesu građana RH."

>> Ozren Matijašević traži ostavku ministra gospodarstva Tomislava Panenića

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • miso:

  Predsjednivca je ta od čijeg izbora Hrvatska naglo klizi u rasulo!

 • Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
  Pravi Hrvat na kvadrat:

  Atmosfera u Hrvatskoj podsjeća na poduzeća koja klize u stečaj dok njihovi direktori uvjeravaju domoljubne radnike da imaju firmu i da su svoji na svome.

 • 4mazge:

  Već od samog početka ova vla.da fantastično odrađuje sve poslove! Od samog starta teče med i mlijeko!....sad treba pripaziti da se ne udavimo....jer toga ima za izvoz!....koji ne funkcionira!....jer oni vanka što ništa ne znaju ne cijene ni naše mlijeko ... prikaži još! ni naš med!.....Ja više neznam kud ću s parama....spremio sam dva kontejnera put Paname....ali eto i ostali su se sjetili isto! Neznam ni što ću sa slobodnim vremenom....aj dobro što sam pun ko brod nego ništa ne radim a kaplje pozamašno!.....toliko da je zabrinjavajuće! i ako vla.da padne svi mi Hrvati ćemo morati se probuditi iz ovog prekrasnog sna!....i početi raditi da bi nam bilo bolje!....ali ja to ne želim!....želim kruha bez lopate!