Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnivač WikiLeaksa

Assange tražio azil u Francuskoj, Hollande ga ekspresno odbio

Julina Assange
Press Association/Pixsell
03.07.2015.
u 12:31

Osnivač Wikileaksa od 2012. godine živi u veleposlanstvu Ekvatora u Londonu te tako izbjegava nalog za izručenje Švedskoj.

Osnivač Wikileaksa Julian Assange, kojega Švedska traži zbog ispitivanja o navodnim seksualnim prijestupima, zatražio je od francuskog predsjednika Francoisa Hollandea da mu osigura azil, ali ga je on ekspresno odbio, piše Local.fr.

Assange, koji tvrdi da nije kriv za seksualne prijestupe iz 2010. godine, napisao je otvoreno pismo Hollandeu u dnevnom listu Le Monde, u kojem je zatražio da ga zaštiti u Francuskoj.

Osnivač Wikileaksa od 2012. godine živi u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu te tako izbjegava nalog za izručenje Švedskoj. Švedski istražitelji bi ga kasnije ovog mjeseca trebali ispitati u Londonu.

Njegov zahtjev za azil u Francusku poslao je nakon što je nedavno objavio da je američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) prisluškivala tri posljednja francuska predsjednica.

>>WikiLeaks: Američka NSA špijunirala Chiraca, Sarkozyja i Hollandea

>>Nakon objave WikiLeaksa Obama rekao Hollandeu da SAD više ne špijunira Francusku

Komentara 11

DU
Deleted user
13:34 03.07.2015.

Naravno da niti jedna "demokratska" zemlja neće primiti čovjeka koji otkriva tajne dokumente o sumnjivom i nimalo demokratskom ponašanju svih zapadnih zemalja. Sloboda govora i mišljanja te pravo na informacije je isključivo dano onima koji vladaju i koji tlače ljude... Projekt Sjedinjene Europske Države s oligarhijom na čelu neće nikada dopustiti istinsku slobodu i demokraciju. Jedino čemu se možemo nadati da nas neće odvesti u neki od svojih ratova i pretvoriti nas u poslušno roblje

DA
damocles
21:00 03.07.2015.

jel on lud. izgleda da mu se pamet pomutila u onom veleposlanstvu. kod francuza pa oni su bacili milijardu dolara u zrak sto nisu brodove isporucili radi pritiska, a kamoli njeg

KS
karlos_srb
19:04 03.07.2015.

Oland je americki covek oni su ga tu i doveli, videli ste sta se desilo sa stros Kanom kako su mu zivot upropastile tajne sluzbe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije