Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT U glavne investicije u općini Mače uložit će se 14 milijuna kuna

Asfaltirat će se čak 5,5 km cesta

29.01.2009.
u 18:54

MAČE – Jedan od većih projekata koje općina Mače namjerava napraviti ove godine je asfaltiranje pet i pol kilometara nerazvrstanih cesta na dionicama put Žerjavići, Ivančiri-Muteaki Sedaki, put Turčini-Kovač-Sedaki, put prema Vukima, te Trčaki-Horvati-Jezera.

Dionice bi bile asfaltirane prema programu EIB II, a u to će se uložiti 2,8 milijuna kuna. Građani s lokalnom zajednicom trebaju financirati 20 posto od ukupne vrijednosti, odnosno 563.330 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva 80 posto, odnosno dva milijuna kuna. Stoga se tijekom ovog mjeseca provode ankete s građanima koji žive uz te dionice, da bi se ustanovilo koja su domaćinstva voljna sufinancirati asfaltiranje. Nakon toga slijedi potpisivanje ugovora.

Mačansko Poglavarstvo dogovorilo je da se pojedino domaćinstvo može opteretiti s najviše pet tisuća kuna, a građani imaju mogućnost te novce otplaćivati u deset rata ili odmah. Za izradu projektne dokumentacije općina Mače iz proračuna je za asfaltiranje izdvojila 250 tisuća kuna. Troškove nadzora asfaltiranja snosit će ministarstvo, pa je ukupna svota za taj projekt 3,1 miljun kuna, a radove će izvoditi tvrtka Prograd Dubrava iz Zagreba.

Nastavlja se i gradnja sportske dvorane, a vrijednost je 6,8 milijuna kuna.

- Dvorana napreduje prema planu, koliko vremenski uvjeti dopuštaju. Očekujemo da će dvoranu moći koristiti učenici u nastavi tjelsnog odgoja u idućoj školskoj godini, dakle još ove kalendarske godine - kaže načelnik Stjepan Sokolić. - U suradnji s klubom NK Gajem Mače pokušat ćemo dogovoriti način da se u tom sportskom objektu uredi i dječji vrtić. Općina je pravni sljednik nekretnina od mjesne zajednice, i u toj zgradi ima dio prostorija u prizemlju, polovicu površine kata i potkrovlje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije