Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborska tijela

Bauku Odbor za pravosuđe, Miloševiću Odbor za gospodarstvo

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.01.2016.
u 08:00

U petak će se potvrditi i pet potpredsjednika Sabora, a najizgledniji kandidati su – Čuljak, Tepeš, Podolnjak, Pusić i Opačić

Vladajući i oporba podijelili su mjesta u saborskim radnim tijelima i izaslanstvima koji će biti potvrđeni u petak na sjednici Sabora. Tada će se potvrditi i pet potpredsjednika Sabora, a najvjerojatniji kandidati su Tomislav Čuljak (HDZ), Ivan Tepeš, predsjednik HSP-a Ante Starčević, Robert Podolnjak (Most), te iz oporbe Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, i Milanka Opačić (SDP).

Vladajućima je pripalo 17 radnih tijela, a oporbi 12. Na čelu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost biti će Ranko Ostojić (SDP), a kao kandidat za predsjednika Odbora za pravosuđe spominje se dosadašnji ministar uprave Arsen Bauk. Oporba je dobila i Odbor za obranu, obitelj i mlade, žalbe i pritužbe, za rad i mirovinski sustav, međuparlamentarnu suradnju, ljudska prava i prava nacionalnih manjina, lokalnu politiku i regionalnu samoupravu... HDZ će imati predsjednička mjesta u Odboru za zakonodavstvo, koji će najvjerojatnije voditi Dražen Bošnjaković, dok se kao predsjednik Odbora za gospodarstvo spominje Ivan Domagoj Milošević.

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku trebala bi voditi mostovka Ines Strenja-Linić. Vladajući su dobili i odbore za medije, financije, vanjske poslove i europske integracije, Ustav...

>> Orešković dobio imena 60 kandidata

>> Ćorušić ipak neće ući u Vladu, Zdravko Marić ministar financija?

Komentara 17

AJ
ajmo
08:08 21.01.2016.

Bauku dvije nacrtane ovce to mu je domet.Kao što kaže Kolarička bespotreban.

Avatar mrzimcrvene
mrzimcrvene
08:06 21.01.2016.

uskoro ce sdp bit zabranjen razlog zabrana poticanje svojom idelogijom na oruzani sukob!!!

DU
Deleted user
08:28 21.01.2016.

Pa taj uhljeb nema niti jednog sata radnog staža,cijli svoj život žive na grbači poreznih obaveznika,još kad mi kažu srbi da su ugroženi ,uff,Opačićka je ista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije