Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka u Dalmaciji

Arsen Bauk protukandidat Miri Bulju i Zlatku Ževrnji za župana?

01.02.2017., Zagreb - Predsjednik kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk dao je izjavu o zamrzavanju mandata Zorana Milanovica. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.03.2017.
u 20:26

Uđe li Bauk u tu utrku, vjerojatno će si osigurati još jedan mandat na čelu splitsko-dalmatinskog SDP-a koji vodi od 2010. godine

U Splitsko-dalmatinskoj županiji na idućim lokalnim izborima vodit će se vrlo zanimljiva bitka za mjesto župana. Mostov će kandidat vjerojatno biti Miro Bulj, HDZ ide s aktualnim županom Zlatkom Ževrnjom, a po svemu sudeći “ekipi” će se pridružiti i SDP-ov Arsen Bauk.

Konačna odluka bit će donesena na idućoj sjednici splitsko-dalmatinskog SDP-a, ali s obzirom na to da je Bauk već predložen i da mnogi u stranci drže da se on ovog puta mora kandidirati, to je gotovo sigurna stvar. Uđe li Bauk doista u tu utrku, a sve je izglednije da hoće, SDP će i u županiji dobiti na vidljivosti na lokalnim izborima što će u konačnici imati učinka i na izbore u Splitu, ali i u drugim dalmatinskim gradovima.

Inače, Arsen Bauk prihvaćanjem kandidature za župana vjerojatno će spasiti i svoju poziciju u stranačkoj organizaciji. Naime, Bauk je šef županijske organizacije od 2010. godine, a do sada nije bio kandidat za župana. Odnosno propustio je tu utrku 2013. godine kada je SDP podržao don Ivana Grubišića.

Odlukom da ide za župana Bauk će si vjerojatno osigurati još jedan mandat šefa splitsko-dalmatinskog SDP-a. Jer, kada ne bi pristao biti kandidat za župana, teško bi bilo za očekivati da bi mu članstvo na unutarstranačkim izborima koji će uslijediti nakon lokalnih izbora opet dalo povjerenje. 

>> Butković o Pelješkom mostu: Gradnja počinje na jesen i ovo nema veze s izborima

Komentara 4

KO
kodamesepita
22:14 04.03.2017.

aha hahaha ..... bauk je nekome protukandidat? ! blago njemu ...

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:20 05.03.2017.

Sata radnog staža nemaš parazitu...

KL
kliker24
09:23 05.03.2017.

E ova škrtica i neradnik živi ko bubreg u loju..., njemu treba dati kopati kanale a ne biti župan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije