Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAEL Premijer, boreći se za život, završio hitno u bolnici

Ariel Sharon u komi od moždanog udara

svi-sha-txt.jpg
import
05.01.2006.
u 00:53

JERUZALEM - Izraelski premijer Ariel Sharon pretrpio je težak moždani udar u srijedu navečer i prebačen je u bolnicu, gdje je utvrđeno da je nastupilo moždano krvarenje te je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu, objavili su izraelski mediji.

Sharon je na respiratoru i pod anestezijom, a uz premijera se njegova dva sina. Ovlasti izraelskog premijera prenesene su na Sharonova zamjenika Ehuda Olmerta, objavio je tajnik vlade Jisrael Maimon. Sharon je nakon što mu je u srijedu navečer pozlilo, prebačen s njegova ranča u Negevu u bolnicu, večer uoči planirane operacije srca. Prema prvim informacijama, izraelski premijer pretrpio je lakši udar, ali liječnici su potom objavili da je stanje izraelskog premijera ozbiljno nakon što je pretrpio značajan moždani udar.

“Premijer Sharon pretrpio je težak moždani udar”, rekao je dr. Shlomo Mor-Yosef, ravnatelj sveučilišne klinike Hassadah u Jeruzalemu. On je potvrdio da se premijer nalazi pod anestezijom i na respiratoru, kao i da je nastupilo moždano krvarenje zbog kojeg je Sharon prebačen na hitnu operaciju. Ranije tijekom večeri u srijedu, izraelska televizija Channel 2 bila je izvijestila da je premijer na nosilima unesen na odjel za hitni prijem bolnice Hadassah, te da se iz službe hitne pomoći Zaka doznaje kako se žalio na bolove u grudima.

Uz Sharona je bio njegov privatni liječnik, a premijer je bio pri potpunoj svijesti. Sharon je nakon blagog moždanog udara već bio hospitaliziran 18. prosinca. Liječnici su izjavili kako dugoročnih posljedica neće biti, no otkrili su mu urođenu srčanu manu koja je očito uzrokovala moždani udar. U četvrtak ujutro je Sharon bio naručen u bolnicu kako bi bio podvrgnut operaciji kojom bi se ta srčana mana uklonila. (H, S.H.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije