Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novine hrvata

Arhiv FBI-ja: Frank Sinatra pisao je za Narodni glasnik

frank sinatra
Foto: Wikimedia Commons
08.05.2015.
u 06:45

FBI je Franka Sinatru pratio i istraživao zbog mnogih stvari, ponajprije zbog sumnji u protuzakonito ponašanje i sumnjive aktivnosti

Svaki put kad američki FBI objavi dokumente iz svojih arhiva s kojih je skinuta oznaka tajnosti na površinu isplivaju različiti zanimljivi detalji iz života poznatih osoba o kojima se do tog trenutka nije znalo gotovo ništa ili vrlo malo. Tako smo i u posljednjim objavljenim dokumentima pronašli dosta zanimljivih stvari vezanih uz Hrvatsku, a uglavnom se odnose na razdoblje prije, za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata, ali i neke podatke koji povezuju gotovo nespojivo – svjetski poznatog pjevača i glumca Franka Sinatru i dnevne novine američkih Hrvata “Narodni glasnik”.

FBI je Franka Sinatru pratio i istraživao zbog mnogih stvari, ponajprije zbog sumnji u protuzakonito ponašanje i sumnjive aktivnosti koje su mu pokušali dokazati jer se družio s pripadnicima tadašnjeg podzemlja i ljudima bliskim čikaškom gangsterskom klanu, ali i španjolskim republikancima. Prateći Sinatrine aktivnosti u Chicagu, jedan od agenata u svojim je zabilješkama zapisao i da je Sinatra autor članka u hrvatskom Narodnom glasniku, koji se tiskao i distribuirao u Chicagu, a u kojem je Sinatra 1946. godine, na 197. stranici objavio tekst pod nazivom “Svi smo mi Amerikanci – svi smo mi imigranti” (We’re all Americans – we’re all immigrants).

Dokumenti pokazuju i da je Sinatra u to vrijeme bio vrlo aktivan na području borbe protiv fašizma, ali i veliki zagovornik prava manjina. Za svoj je rad primio brojna priznanja useljeničkih skupina.

>>Dugo čuvana tajna: Frank Sinatra biološki otac sina Mie Farrow?

>>Klavir na kojem je svirao Sinatra prodan za 23.000 dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije