Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panika u Južnoj Americi
Povratak na članak

Argentinska ekonomija ponovno je na rubu kolapsa

Argentinska valuta pezo samo ove godine postigla je pad vrijednosti od čak 50 posto u odnosu na dolar, što je financijska tržišta bacilo u paniku. Argentinski predsjednik Macri izgubio je povjerenje stranih ulagača i banaka nakon što je donio cijeli niz loših gospodarskih poteza.

Komentari 6

ZA
zarac
13:26 04.09.2018.

Ono kada predsjednici nogometnih klubova krenu voditi ekonomsku politiku - garancija uspjeha.

VL
ST
Startrack
15:09 04.09.2018.

Lesinarski fondovi? Kako je to Cile koji ima potpuno iste uvjete u svemu kao Argentina najprosperitetnija zemlja cjele juzne Amerike a Argentina propada. Nezaboravimo daje Cile na pravi put postavio u bivsoj Jugoslaviji silno omrznuti Augustino Pinochet.

VL
NO
nogogaz
11:41 04.09.2018.

Kizgleda da i njima savijetuju fasisticke i nacisticke izbjeglice...i " naši" ustasi cetniki....

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:42 04.09.2018.

američki lešinarski fondovi nisu htjeli prihvatiti sporazum o otpisu velikog dijela duga, i na sudu u new yorku dobili sve što su hjeli i odonda pljačkaju i otimaju sve što mogu od argentinske imovine. kako im još nije sve željeno namireno, zajedno sa američkom državom su krenuli džonom na argentinu. sami argentinci su podlegli medijima i od ovog južnoameričkog macrona očekivali procvat.... ali.. proljeće nije došlo, cijene sirovina se nisu podigle, mešetari nastavili igru, i eto argentine pred još jednim bankrotom. mi pojma nemamo što se u argentini dogodilo 2001-e, niti autor to želi istaknuti. ali se zemlja od te krize nije oporavila do dana današnjega. takva argentina ne može očekivati povratak malvina.... a to izaziva smijeh na obrazima ekipe koja drma londonom. narodna banka radi grešku, diže kamatnu stopu, umjesto da šuti i ne miruje, tržište bi kao u ruskom slučaju nakon tjedan dana počelo vraćati se. ali rusija ima rezerve, devizne. argentina nema, osim mesa i soje, ničega.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.