Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepoznao svog psa

Arčibalda su bacili kao smeće, a bio je moj ljubimac 17 godina

Arčibald
Foto: Patrik Licul
1/9
18.01.2017.
u 17:46

Nakon Patrika Licula javio se i Nikola Marković, koji je među psima bačenima na smetište Marana ugledao svog njemačkog ovčara Krona

Među devet pasa koji su pronađeni na smetištu na predjelu Marana u Fažani Patrik Licul prepoznao je 17-godišnjeg pudla Arčibalda. Svog ljubimca kojeg je u četvrtak 12. siječnja odveo na eutanaziju. Bilo je to jedino rješenje da se više ne pati.

– Čitam da policija još istražuje i da se ništa ne zna. Sve se zna. Plakao sam dok sam Arčibalda na rukama nosio u veterinarsku ambulantu u Vodnjanu. Plakao sam i kad sam ga tamo ostavio. Arčibald je živio sa mnom 17 godina, bio je moj ljubimac, spavao je sa mnom. Odmah sam ga prepoznao na slici.  Pronašao sam ga u higijenskom servisu u Puli, gdje su ih odvezli sa smetišta. Izvađen mu je i čip – ispričao nam je odlučan kako će zbog toga netko morati odgovarati. Kaže, otišao je i u veterinarsku inspekciju i sve prijavio.

Niti jedan zbrinut 

– Rekli su mi kako iz dotične ambulante nikada niti jedan pas nije došao u higijenski servis – kaže P. Licul. Gdje je njegov pas završio ne bi ni znao da lešine na smetištu sasvim slučajno nije pronašla Tajana Brajković, koja je sišla s ceste kako bi kamerom fotoaparata zabilježila ljepotu prirode. Kaže, spremno će posvjedočiti o svemu.

– Prizor koji sam ugledala kad sam krenula prema napuštenoj kući nije bio nimalo ugodan. Jednom od dva psa, velikom njemačkom ovčaru, vidjela su se i crijeva – kaže i dodaje da su okolo bile razbacane velike crne vreće, ali nije ni slutila da se i u njima kriju leševi. Otkrila je to tek idući dan, kad se vratila na mjesto događaja.

– Iz jedne vreće izvirila je njuškica, iz druge noga, izbrojila sam pet pasa, a komunalni redar iz Vodnjana utvrdio je da ih je devet – kaže T. Brajković i dodaje da je na jednom psu vidjela ranu na vratu, kao da mu je netko nožem izvadio čip. Svi su psi bili dobro uhranjeni. Jesu li čipovi izvađeni svim psima, kako tvrde volonteri, trebala bi otkriti istraga.

Još ne otkrivaju

Na naš upit je li ustanovljeno kada su i kako psi ubijeni, tko su njihovi vlasnici, kada su bačeni na smetište te jesu li i protiv koga podnesene prijave, iz PU istarske odgovaraju:

“Policijski službenici još utvrđuju okolnosti događaja. Budući da je postupanje tijekom izvida tajno, za sada ne možemo komentirati koje su konkretno aktivnosti policijski službenici poduzeli te što je do sada utvrđeno. Policija će o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, a po okončanju izvida o svemu što je utvrđeno izvijestit ćemo javnost”, stoji u njihovu odgovoru, u kojem dodaju da su među pronađenim psima tri njemačka ovčara, tri pudlice, tri mješanca i jedan istarski gonič. Kako je utvrđeno da su svi psi bili u tretmanu u istoj veterinarskoj ambulanti, plicija poziva vlasnike pasa koji su u posljednje vrijeme predali svoje pse u ambulantu da se jave u Policijsku postaju Pula.

I dok istarska policija još istražuje kako je devet pasa završilo na smetištu uz cestu Vodnjan – Fažana, svoje ljubimce među njima prepoznala su već dva vlasnika. Nakon Patrika Licula, čiji je 17-godišnji pudl Arčibald eutanaziran u veterinarskoj ambulanti u Vodnjanu, u njoj je prije više od mjesec dana završio i njemački ovčar Kron.

– Samo se srušio u dvorištu, odveo sam ga istom veterinaru 6. prosinca. Utvrdio je da je pas mrtav, uginuo je vjerojatno od srca. Dobio sam potvrdu i platio zbrinjavanje – kaže nam Nikola Marković. Nakon što je Krona vidio na slici, prepoznao ga je i u higijenskom servisu u Puli, gdje su zbrinuti svi pronađeni psi. I baš kao i Arčibaldu, i osmogodišnjem Kronu iz vrata je izvađen čip.

Ključne riječi

Komentara 2

LA
larala
18:18 18.01.2017.

da su vlasnici životinja pametni, nakon ovog nikad više ne bi odvezli svoje uginule životinje na zbrinjavanje a, još manje bi isto platili.... zakon o zbrinjavanju uginulih životinja nek nadležno ministarstvo okaci macki na rep jer njegova svrha je ocitoto samo pljacka vlasnika ljubimaca.

OS
osica
20:14 18.01.2017.

Očito je netko, tko se brinuo o životinjama "ovako ih zbrinuo na kraju života i obmanuo njihove vlasnike, koji su tužni još i platili da njihov ljubimac ne bude na smetištu. Kad bude sve službeno gotovo imamo pravo znati " " ime tog čudovišta". Posebna je priča bacanje leševa u prirodu ali ,,,?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije