Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon skandala

Hrvatski arbitar Vukas dao ostavku. Arbitražni sud: imenujte novog suca!

Piranski zaljev
Foto: Duško Marušić/PIXSSEL
30.07.2015.
u 19:35

Arbitražni sud u Haagu potvrdio je kako je primio obavijest o Vukasovom povlačenju s mjesta arbitra.

Profesor Budislav Vukas odstupio je iz arbitražnog vijeća u postupku oko razgraničenja Hrvatske i Slovenije. Arbitražni sud u Haagu potvrdio je kako je primio obavijest o Vukasovom povlačenju s mjesta arbitra.

Vukasa je, inače, imenovala Hrvatska u peteročlano arbitražno vijeće.

Baš kao i nekoliko dana ranije, kad je nakon izbijanja skandala odstupio slovenski arbitar Jernej Sekolec, procedura za Haag ostaje ista, bez obzira što je Hrvatska pokrenula postupak razvrgavanja Arbitražnog sporazuma u sklopu kojega je Vukas i dao ostavku.

Sud poziva Hrvatsku da u roku 15 dana imenuje novog arbitra. Ako to ne učini, predsjednik sudskog vijeća Gilbert Guillaume imenovat će novog arbitra.

>>Pusić diplomatima: Problem nije arbitar, već kasnije dodani dokumenti

>>EKSKLUZIVNO Donosimo audiosnimku razgovora arbitra i slovenske predstavnice! Poslušajte!

>>Bruxelles Hrvatskoj: Vaše povlačenje iz arbitraže neće imati nikakva učinka!

>>Sabor usvojio odluku o raskidanju Arbitražnog sporazuma

Komentara 82

DU
Deleted user
19:42 30.07.2015.

Najbolje da i njega imenuju Slovenci!

Avatar Alea iacta est
Alea iacta est
19:41 30.07.2015.

Jel se ovi prave retardirani ili šta? Nema arbitražnog postupka prevaranti, Hrvatska je izašla iz spora, i jedino može ići pred međunarodni sud, koji će presuditi pravedno. Dosta je više ucjenjivanja i saginjanja glave pred kriminalcima.

ST
stefj
19:42 30.07.2015.

Hoće li Guillaume uzeti još jednog Francuza? Hoće li i za njega prihvatiti "lobiranje"?... Budući da nije problem u sucima, već u dokumentima koji su mijenjani naknadno od strane Slovenaca uz zatvaranje očiju dotičnog suca, da li će taj novi arbitar donijeti još koji dokument? Hoće li mu ga opet Slovenci pripremiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije