Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pahor se branio
Povratak na članak

Slovenski predsjednički kandidati u sučeljavanju govorili i o arbitraži

Odgovarajući na tvrdnje nekih protukandidata kako je kao premijer 2009. bio popustljiv prema Hrvatskoj, te omogućio nastavak njenih pristupnih pregovora s Europskom unijom iako granično pitanje nije bilo riješeno, Pahor je kazao da je arbitražni sporazum koji je postigao s tadašnjom hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor bio "dobra stvar"

Komentari 9

TT
tTony
02:45 05.10.2017.

Ne razumim te slovence cinjenica je da se lakse sporazumit sa srbima.

VL
Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
01:19 05.10.2017.

Renata Tomc se mora nujno sestati s predsednico Klaudijo Kitarovic..

VL
Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
01:10 05.10.2017.

Nobeden ni imel dovolj jajc da direktno reče kako imamo dovolj balkanske bande preko Kolpe.

VL
DU
Deleted user
05:20 05.10.2017.

Pošteno, ako ne može drugačije - tako su iz smjera SLO postavili arbitražu. Uostalom, čitajte što njihov stručnjak govori: Quote/ – Ovo je svakako presedan, ovo je nešto strašno i nešto što se nije smjelo dogoditi. Ta nedopuštena komunikacija Jerneja Sekolecai Simone Drenik najveća je međunarodnopravna i diplomatska pogreška Slovenije od njezina nastanka. To je povreda međunarodnog prava jer neovisnost sudstva, u koje se ubraja i Arbitražni sud, generalni je princip civiliziranih naroda, princip koji je ovim događajem ugrožen. Zabrana komunikacije stranke i suda vrijedi za sve sudove. Ovdje je neprikladnom komunikacijom ozbiljno povrijeđena jedna od temeljnih normi međunarodnog prava. To je kao da ste u sporu sa svojim susjedom oko granice, a istodobno tajno dogovarate sa sucem mogući ishod spora i kako će on napisati presudu! Ovaj će primjer puniti fakultetske udžbenike, mi profesori međunarodnog prava o ovome ćemo govoriti svojim studentima – komentirao je tada za Novi list dr. Pogačnik. Bio je prognozirao da će Sud u Haagu, unatoč priličnoj kompromitaciji, nastaviti arbitražu između Hrvatske i Slovenije i po inerciji je privesti kraju, što se na kraju pokazalo točnim. Inače, Pogačnik je od 2001. do 2008. godine bio glavni slovenski pregovarač o granici s Hrvatskom. Kad je 2008. godine, unatoč činjenici da je postignut dogovor u 95 posto spornih pitanja, došlo do zaokreta Ljubljane, sam je dao ostavku.

VL
DA
Daug
10:29 05.10.2017.

Romana Tomc

VL
DU
Deleted user
06:52 05.10.2017.

Slovenija je u EU primljena kao punopravna članica bez da je riješila otvoreno pitanje granica sa Republikom Hrvatskom pa nikome ništa To je apsurd I presedan na kome gradi svoju poziciju ucjene.

VL
DU
Deleted user
07:51 05.10.2017.

Pahorova Vlada bila u odličnom položaju jer je bila članica EU? Pa ovo je još jedna potvrda ucjene, a mi smo još u defanzivi?!

VL
Avatar acivij
acivij
00:56 05.10.2017.

Bravo gospodine Popovič! ................................................................................................................................................................................................ Konačno jedan normalan slovenski političar.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.