Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hussain Sajwani

Arapski milijarder i Trumpov prijatelj želi ulagati na Jadranu

Foto: Damac
10.07.2017.
u 09:39

Milijarder s Forbesove liste najbogatijih jedan je od kreatora današnjih vizura Dubaija traži lokacije za projekte na našoj obali

Rezidencijalni toranj na 38 katova rasprodan je šest mjeseci prije samog početka gradnje u tada nerazvijenom dijelu Dubaija i početak je to korporacije Damac Properties čiji prvi čovjek Hussain Sajwani danas dolazi u Hrvatsku radi potencijalnih investicija.

Posjet jednog od deset najbogatijih Arapa svijeta, koji je poznat i po običaju da kupcima svojih nekretnina daruje Lamborghini ili BMW, rezultat je niza sastanaka tvrtke Colliers International Hrvatska s investicijskim fondovima i korporacijama u Abu Dhabiju i Dubaiju.

Sastanak i s predsjednicom

– DAMAC-ova operativna je delegacija već ranije bila u Hrvatskoj, a naša prezentacija ih je dodatno motivirala da donesu ključnu odluku da i njihov vlasnik i direktor, gospodin Hussain Sajwani posjeti Hrvatsku i sam se upozna s hrvatskim tržištem i potencijalom.

Gospodina Sajwanija i njegov tim upoznat ćemo s potencijalom srednje i južne Dalmacije. S obzirom na raspoloživost vremena, obilasci će biti realizirani iz zraka, a o potencijalnim konkretnim projektima nadamo se da ćemo započeti razgovore na operativnijoj razini nakon ovog posjeta. Gospodin Sajwani jedan je od najuglednijih Arapa kako u Emiratima tako i diljem svijeta, a osobito u investicijskim krugovima – opisala je Vedrana Likan iz te globalne agencije za nekretnine dodajući da će se Sajwani susresti s predsjednicom države Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem.

Suradnja s brendom Versace

Milijarder s Forbesove liste najbogatijih jedan je od kreatora današnjih vizura Dubaija, a u tom biznisu s nekretninama surađivao je i s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Tereni za golf u luksuznoj četvrti Dubaija koju je izgradila Sajwanijeva kompanija pod upravljanjem su Trumpove tvrtke. Svjetski su mediji prenosili susrete i druženja tih dviju moćnih obitelji, a Trump se ogradio u startu nakon izbora za predsjednika SAD-a rekavši kako će stopirati svoje poslove dok je u Bijeloj kući. Damac Properties proširio se i na Europu projektom Aykon London One, rezidencijalnom zdanju u suradnji s brendom Versace.

– Zanimljivo je da je na svakom od naših sastanaka minimalno jedna osoba na strani investitora već posjetila Hrvatsku, bilo poslovno ili privatno i da su iskustva koja su podijeljena s drugima vrlo pozitivna. Na našim smo sastancima upoznavali investitore s Hrvatskom, ali smo i nadograđivali njihovo postojeće shvaćanje što Hrvatska ima, jest i što još može ponuditi – kaže Likan.

Hoće li i što na hrvatskoj obali zainteresirati čelnika kompanije s 2,45 milijardi eura vrijednim projektima u razvoju, bit će jasnije nakon današnjeg posjeta i najavljenih sastanaka.     

1/24

Komentara 31

SA
Shariel Aron
10:56 10.07.2017.

Ovaj bi po Jadranu najradije gradio džamije i ekskluzivna vehabijska naselja zatvorenog tipa,kao što rade u BIH.Čuvajte se tih što hodaju u spavačicama i imaju ručnike na glavi.

Avatar ohjooj
ohjooj
12:07 10.07.2017.

neka se taj drži što dalje od Hrvatske! Užas!!

Avatar anticenzura
anticenzura
10:07 10.07.2017.

Zamislite zasto je zlocinacka izglasala zakon o koncesijama iza ledja nasim gradjanima, da nas proda Arapima, nasu i nase more, a nasem narodu da naplacuju ulaz na nase plase u vlastitoj zemlji. Bome ovi su gori od ustasa, nadam se da ce narod dignuti na noge vec jednom. Vrijeme bi bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije