Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Apsurdno, no ako se BiH Hrvati ne pobune, nitko ih neće 'doživljavati'

Politika Bošnjaka i Dodika je brutalno jasna i agresivna, pa se odgovor kakva bi to nova politika Hrvata trebala biti sam nameće. Jednako brutalna

Komentari 170

ZH
Zlatousti Hrvat
09:09 14.10.2018.

Hrvati moraju SAMOSTALNO i na svoju ruku oteti treći entitet. Treći entitet je jedina garancija da kao narod neće biti preglasavani. Granice trećeg entiteta su vrlo jasne.

VL
PR
prajdali100
09:21 14.10.2018.

Davore razmisli ! Što misliš koliko su Hrvate u BiH " koštali" Mesić i Josipović ? Punih 15 godina zatiranja, nerazumijevanja, omalovažavanja....a njihove kosti su rasute diljem Lijepe naše.A ova dvojica uživaju u bogovskim mirovinama, povlasticama...fuj.

VL
ZE
zebac
09:08 14.10.2018.

U suvezluk sa Srbima , pa šta Bog da

VL
DD
ddh
11:55 14.10.2018.

Hrvati trebaju proglasiti i ponovno oziviti Herceg Bosnu, a muslimani Poturice nek rade sto hoce. Ako onda zapocnu rat, nek zapocnu. Bolje rat, nego taj stalni teror t.zv. Bosnjaka odnosno Poturica. Taj krimen se jednom za uvijek mora rijesiti. Republikaa srpska se nek spoji sa Srbijom, Herceg Bosna sa Hrvatskom, a t.zv. Bosnjaci si nek na ostatku osnuju njihov Kalifat. Cemu na silu stvarati nekakvo zajednistvo, kad Bosnjaci razumiju to zajednistvo samo kao svojunadmoc naad Srbima i pogotovo Hrvatima i zele iste pretvoriti u svoje podanike kao u vrijem turskog carstva. A to jednostavno nije moguce. S druge strane niti Srbi zele zivjeti s Bosnjacima i s Hrvatima, a niti Hrvati sa Srbima kao sto Hrvati ne zele niti ce ikada biti podanici raznih vehabija poput Izetbegovica. A sve se moze rijesiti i mirnim putem. A clankopiscevi pokusaji za izborne rezultate u BiH okriviti Plenkovica i Predsjednicu su ne samo bezvezni, nego i toliko bezobrazno primitivni, da je tu cak dno dna na kojem nivou se to piskaralo krece u opasnosti. Sa svih strana navaljuju ideolosko prostituirani "novinari i novinarke" na Presjednicu i Premijera do iznemoglosti. I uvijek bez ikakvog valjanog argumenta pokusavaju pustolovnim blesavim konstrukcijama omalovaziti i Premijera i Predsjednicu.

VL
PP
pp
11:24 14.10.2018.

Nek se BiH raspadne i bok. Dosta više te travestije.

VL
ŽU
žuti
10:11 14.10.2018.

Ej ljudi, pa Muslimani već treči puta biraju Hrvatima predstavnike u razna tijela vlasti u FederacijI! Tko je tu lud, tko se pravi lud, a tko se vrhubski sprda sa Hrvatima?!? Ne samo Hrvatima koji žive u BiH-a, nego i nama čija je vlast potpisnik svih mogući sporazuma o, prov postizanju mkira, a potom i o uređenju kilave države podijeljena na dva teritorija i skrpane od tri entiteta?!? Realno gledajuči Bosna i Hercegovina nakon što su međunarodni "samoupravljači" derogirali Ustav i sve potrebite zakone po vlastitu ukusu, više stvarno ne postoji! Postoji Muslimanska tvorevina u kojoj Hrvati moraju nestati, bilo iseljavanjem, ili državnim terorom sarajevske oligarhije oslonjene na Tursku i Republika Srpska u kojoj su Hrvati "ukras demokracije" jer ih u toj tvorevini ima tek koji postotak u odnosu na večinske Srbe i pokoji Musliman, koji nema kud pobječi! Čovića i ostale "predstavnike" Hrvata treba zabrinuti broj Hrvata koji su izašli na izbore, osobito nakon njegova šurovanja sa Dodikom koji ga koristi samo za vlastite potrebe! Najtragičnije će biti ukoliko se i Bosna, kao svojevremena "Juga u malom" raspadne na isti način kao i Titova satrapija, u krvi do koljena!

VL
KO
kompakt
09:16 14.10.2018.

Po dosadašnjim reakcijama vlade i predsjednice. Hrvati Hercegbosne morat "će po mišljenju brisela i eu. mirno i bez otpora prihvatiti i u roku odmah formirat vlast sa majorizatorima. Od hrvatske zvanične politike nema nam pomoći

VL
PP
pp
11:30 14.10.2018.

Jugovići i muslići krenuli opsesivno tipkat...

VL
LU
lunar777
09:27 14.10.2018.

Na HDZ niti u Hrvatskoj niti u BiH ne treba računati. A u svakom slučaju se treba početi agresivnije boriti, a u međuvremenu neće Plenki vječno trajati, tika-taka...

VL
KR
Krotila
09:29 14.10.2018.

hrvati sU naj složniji,kad se bore za opstanak

VL
SA
sanikol
10:34 14.10.2018.

Kada je rijeć o predsjedništvu pročitajte izjavi onog glumca Emira Hađi.... na N1. na portalu Dnevno. Taj glumac dobro je odglumio kada smo mu dali državljanstvo i još bolje kada je na jednom mostu na kojem su bili neki radovivi pogazio i usmrtio jednu ženu. I jedno i drugo je prošlo nekažnjeno. Najmanje što Hrvatska treba nakon ovih sramotnih izjava proglasiti glumca personom non grata, završiti suđenje za saobraćajnu nesreću u prometu i oduzeti mu državljanstvo.

VL
NE
Neonacionalist
10:26 14.10.2018.

Povjest nam uvijek daje sve odgovore , ona je zaista učiteljica života i zapravo se neprestalno ponavlja samo u drugačijim okolnostima i zato je važno poznavati povjest , pa ako se vratimo u povjest vidjet ćemo da je sama Hrvatska u vrijeme AU Monarhije imala sličan problem kao danas Hrvati u okviru BIH . Naime 1867. je Habsburška Monarhija preustrojena ili podjeljena na dva dijela Austrijski i Mađarski ili hrvatsko -ugarski i to je opet određena sličnost sa BIH koja je podjeljena ili ustrojena 1995. na dva entiteta srpski i hrvatsko-muslimanski , hrvatske zemlje su pak završile tako da je najveći dio tj.Hrvatska i Slavonija pripala ugarskom djelu sa određenom autonomijom formuliranom hrvatsko -ugarskom nagoidbom iz 1868. što je opet nešto slično hrvatsko-muslimanskoj nagodbi okvirenom Washingtonskim sporazumom a Dalmacija je bila izravno pod Bečom i da dalje ne idem u detalje ono što je bitno da su se Hrvati u okviru AU nastojali izboriti za svoj entitet koji će biti ravnopravan dakle tzv.trijalizam no do kraja same Monarhije nisu u tome uspjeli , sami Mađari su posebice za vrijeme Khuena nepoštujući nagodbu vršili mađarizaciju i nastojali utopiti Hrvatsku u unitarnu Mađarsku na sličan način kako to rade danas Bošnjaci , da skratim na kraju su svemu presudili Srbi znamo već kako a i ovoj BIH će tako da se možemo samo šlepati uz njih jer nažalost bojim se nema ništa od nas , nema ništa na fino kao šta nije išlo niti u AU dok nisu počele padati glave .

VL
KC
Kcro
10:27 14.10.2018.

Kad vidim komentare jasno mi je da nema spasa.

VL
DU
Deleted user
09:15 14.10.2018.

Kolinda je nekad govorila ako treba udarit cu sakom od stol,eto sada ima priliku to uciniti?a sto se tice Plenkovica sumnjam da ce ista od pustih obecanja,sladunjavih rijeci i demagogije uciniti.Jedino se jos ufam u Hrvate iz BiH.

VL
AG
Agricola
13:09 14.10.2018.

Zašto bi koalicija s bosanskim Srbima bila neprincipijelna? Pa imamo zajedničkog neprijatelja koji nas želi uništiti, i dok se to ne riješi mi naše nesuglasiice trebamo ostaviti sa strane, a te muslimane i njihove sponzore, u prvom redu Iran, moramo skinuti s vrata!

VL
AS
aspiranto1950
11:40 14.10.2018.

Srbi imaju Republiku Srpsku preko koje se mogu boriti za svoja prava, Bošnjaci imaju većinu u Federaciji preko koje na izborima mogu šta hoće. A Hrvati su u najgorem položaju i na "ljubazan" način nemogu ništa, a kad se pobune ispadaju agresivci, ne poštuju Ustav itd ugl sve negativno.

VL
PP
pp
11:22 14.10.2018.

"The squeaky wheel gets the grease".

VL
HR
hrza
10:49 14.10.2018.

Znači Hrvati bez svog predstavnika u ovom mandatu što je suprotno Dejtonskom sporazumu.

VL
DU
Deleted user
13:38 14.10.2018.

pod hitno napravit trći entitet i onda pravit koaliciju sa nekim a najbolje bi bilo sa kršćanjima

VL
HL
HV_LAKI102
15:37 14.10.2018.

Ova BiH trakavica se mora rjesiti jednom zauvjek.Hrvati se trebaju podici i traziti svoj entitet u BiH koji ce oni uredivati onako kako to oni zele a ne onako kako im turcin Bekir naredi.Bude li se turska,odnosno bosnjacka strana protivilaa tome, hrvatima BiH nepreostaje nista drugo nego da sklope savez sa srbima,korigiraju i prepakuju granice i zajednickom pamecu i dogovorom zastite svoje vjekovne granice od radikalnog islama i ponovnog turciziranja katolickih,odnosno pravoslavnih ognjista.Kad su se Ameri i Sjeverno Korejanci mogli pomiriti ,nevidim razlog da BH hrviti i srbi neurade to isto i svojoj djeci obezbjede mir i sigurniju buducnost da nemoraju strahovati da ce im teritorije preplaviti muslimani cije je naj jace oruzje turbo razmnozavanje sa ciljem osvajanja tudih teritorija.Ti strahovi su svakako opravdani i civilizirani europski svijet se treba ozbiljno pozabaviti ovom temom i kontrolirati razmnozavanje ovih primitivnih plemena na svojoj teritoriji kao sto to cini i republika Kina u svojoj kuci.BH turci ce dobiti svoj dio BiH koji njima pripada i tamo nek se razmnozavaju kao krompirske zlatice,nek naseljavaju svoju obrezanu bracu arape, nek im grade dzamije na svakom kilometru, nek nabave jos jaca ozvucenja za svoje dzamije,neka se ummotavaju kao ninde koliko im volja al na nasoj teritoriji to nece smjeti raditi osim ako im mi to ne dozvolimo,i obrnuto.Ako ovako uredimo BiH onda nece biti problem sto ljudi idu raditi na zapad,njihova ognjista nece biti ugrozena.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.