Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokada računa
Povratak na članak

Fina vam može blokirati račun i skinuti novac i kad to zatraži falsifikator!?

Dužnici ostaju bez pristupa svojim računima i kad nisu krivi za dug ili ga mogu platiti

Komentari 44

KA
kafka
08:29 04.04.2014.

Da,znam. Katastrofa od zakona. Trebalo bi prozvati na odgovornost sve koji su za takav zakon glasali, koji su ga kreirali, provjeravali i predlagali. Nema tu stručnjaka svoje profesije. Milanović je pri formiranju svog dječjeg vrtića ponosno izjavljivao da želi vladu političara a ne stručnjaka On nije ni svjestan što je rekao niti koji su mu dometi, a niti su toga svjesni u njegovoj stranci. Nažalost niti s drugiom većim strankom nije bolje. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Jedan od razloga poltronstva i mafojaške klime unutar svih strsnaka je i izborni susta u kojem biramo stranačku listu, a ne osobe. Na taj način sabornik odgovara vodstvu stranke koje ga je postavilo na listu a ne građanima. Tako da u Hrvatskoj imamo partiokraciju a ne demokraciju, a partije poprimaju svojstva mafijaških udruga. . . . . . . Zato - birajmo ljude a ne stanačke liste.

VL
KA
kafka
08:34 04.04.2014.

Radi se o ozakonjenom teroru. . . . Odgovoran je onaj tko je zakon sastavio i usvojio.

VL
SP
Spezispezi
08:18 04.04.2014.

Autor ovoga članka neka se javi u nekoliko boljih hrvatskih firmi pa nek napiše pravu priču što se događa. Pravo bezvlašće. Primjer pod 1. nije pod upitnikom nego se stvarno događa već godinama ito u milijunskim iznosima. Mnogo velikih i solventnih firmi je već ovršeno na ovakav način od strane organiziranoga kriminala, a sve je prošlo bez velike buke, jer nije nikome u interesu pričati o tome. Na koncu će svu tu aljkavost platiti država tj. građani, jer te velike firme za propuste tuže Finu i spor će sigurno dobiti, a radi se o milijunskim iznosima.

VL
Avatar pretplatniik
pretplatniik
08:51 04.04.2014.

E sad ću vam reći najtragičnije je kad vam banka ide blokirat račun zbog 400kn. ,a deblokada košta 199kn.To je sramota 310 tis. građana blokirana a jedna institucija banke koja radi sa desecima miliona eura ide blokirati građanstvo za "pišljivih" 400kn.

VL
Avatar pretplatniik
pretplatniik
08:53 04.04.2014.

A i zakon nije dobar jer kad blokiraju blokiraju apsolutno sve tako da nemožete kruh kupiti.I po tom zakonu smo jedini u EU.U EU kad blokiraju ostaju Vam naravno sredstva za život.I onda SDP melje da vodi socijalnu politiku dobar vic.

VL
DU
Deleted user
08:53 04.04.2014.

Jedno pitanje : kako da blokiram račun vodoopskrbi zagreb koja mi je poslala prijedlog za ovrhu nakon 14 dana kako je isti plačen ?

VL
DU
Deleted user
08:41 04.04.2014.

Može. Onda morate privatnom tužbom goniti falsifikatora. Obzirom na naše pravosuđe bolje se pomirit s lošom srećom i ne izlagat se dodatnim troškovima, nerviranju i gubljenju vremena.

VL
Avatar noemy-no
noemy-no
14:55 04.04.2014.

Kakva blokada racuna. Nitko ziv ti ne smije petljati u tvoj privatni racun, u banci, posti ili bilo gdje, niti itko ziv smije znati privatan broj racuna klijenta. Ili bilo kakvih privatnih informacija, osim institucije, banke poste u kojoj se isti nalazi. Postoji drzavni Ustav, drzavni zakon i zakonska procedura, koje svaka institucija mora postovati, i ni jedna druga institucija, FINA, Banka ili bilo kakvo osiguranje, nemaju i ne smiju imati vece pravo od drzave. Gradjanin mora biti zasticen, svaka institucija koja se bavi privatnim podacima gradjana, mora imati ''vincolo'' profesionalne tajne. Tko moze blokirati gradjanu racun? Nitko osim banke u kojoj klijent ima otvoren racun, i samo u slucaju ako je klijent duzan to istoj banci, nikom drugom. Nikakav posrednik, ni jedna druga institucija, javna, privatna, cak ni drzava, osim u slucaju da se radi o velikom kapitalu, pranju novca ili sumnjivim nezakonitim aferama, i u tom slucaju samo po nalogu Suda. Dakle, ako je gradjanin, privatnik ili firma, duzan svom kreditoru ili fornitoru, primjer 10 tisuca eura, i ne moze trenutno da plati tu sumu, njegov jedni zadatak je da obavjesti usmeno i pismeno, tog svog ''kreditora'', da se dogovore u vezi neke druge solucije, placanja na rate itd, i samo ako klijent ne postuje ili nije u mogusnosti da ispostuje i tu vrstu solucije, tek onda vlasnik kapitala kojem je klijent duzan ima pravo da trazi legalnim putem svoj novac. I to samo preko drzavnih kancelarija. Nikako preko trecih privatnih posrednika, to je protuzakonito u svim drzavama svijeta. To se zove ''raket'', i nije legalno. Velike firme mogu imati neka svoja privatna osiguranja, koja se bave burokracijom i financijom, i mogu kontaktirati klijenta u ime firme, ali nikako ne smiju donosti drasticne odluke, ili petljati gradjanu po privatnim podacima i racunima okolo po bankama Dakle samo drzava moze da cacka po privatnim informacijama i racunima gradjana, i samo kad imaju u ruci Sudski nalog -naredbu. Nitko drugi. To sta ove bande izvode po Hrvatskoj to je sve protuzakonito, i nije nista legalno. Nista. Vi mozete cak tuziti banku, ako daje vase privatne informacije trecim licima, koje nisu drzavne institucije, jer samo po nalogu Suda drzava moze cackati po vasim racunima. Nitko drugi. Nikakva FINA, nitko ziv.Strava.

VL
ZA
zagabria1
09:53 04.04.2014.

Situacija je još katastrofalnija, na nivou srednjovjekovnog harača. Mojem poduzeću je firma blokirala račun zbog nepostojećeg duga iako su oni meni dugovali. Dogovorili smo da će platiti svojim uslugama koje su mi onda naplatili a meni nisu platiti dug. I tak sam ja morao platiti više tisuća EUR da odblokiram račun a oni su meni ostali dužni. Imam više takvih iskustava, dovoljno da čovjek ozbiljno razmišlja o preseljenju u neku nrmalniju državu. Jer ovo što se ovdje događa nije za normalne ljude

VL
DU
Deleted user
11:31 04.04.2014.

Fina je produžena ruka PU a PU je odraz organiziranosti i rada našeg najzaposlenijeg ministra Linića i vlade kojoj pripada. Ljudima se s računa uzimaju novci na najčudnije načine, evo osobnog primjera od jučer: Pregledom stanja računa ustanovljavam da mimi je Fina skinula 80 kuna svoje naknade i 2500,00kn temeljem nečega što je pod nekim brojem koji meni ne znači ništa. Zovem u banku kažu znaju i vide to isto, što i ja. Zovem Finu, eh da, ali tamo treba doći, dobro rekoh sutra ću. Tijekom istog dana poštar mi donosi neko rješenje PU po kojem sam na crnoj listi zbog neplaćenih davanja za djelatnike i kojim mi se, kao jamstvo plaćanja, uzima 2500kn ... i na toj lisiti ću biti 15 dana od dana kad su mi uzeli 2500kn. Pazite riješenje je napisano prije tri dana, dakle istovremeno s pisanjme riješenja poslali su u Finu nalog za zapljenu sredstava, dakle bez minimalnog roka u kojem bih osobno mogao reagirati. Istina je slijedeća, zbog nesporazuma referenta u PU i mene po jednoj stavci ostalo je ne plaćeno oko 5000kn no po nekoliko ostalih stavki napravljena je preplata koja je iznosila otprilike isto toliko, predložio sam da se preplaćeni iznosi prenesu na poziciju duga i smatrao da je to riješeno, i bi riješeno ali tako da sam ja ipak morao platiti tih još cca 5000kn a preplata je ostala državi do narednog mjeseca, i još drže mojih 2500kn, koje će valjda vratiti, s tim da 80kn finine naknade neću dobiti nikad. Na novac koji sam im kao dugovao obračunali su mi kamate a na novac koji sam preplatio naravno nema kamata .... Pazite sve ovo Fina i PU rade zbog duga, koji to jest samo ako zaboravimo stavke po kojima sam napravio preplatu, a koji je cca 5000kn i star je tjedan ili dva... Ovo se ne zove bezočna pljačka naroda od strane nesposobne vladajuće strukture, koja nije svjesna da u ovakvom modelu poslovanja, posluje i želi poslovati samo onaj tko nema izbora, dakle mora.

VL
OS
osica
09:10 04.04.2014.

"Blokirani a živi - pamet u glavu pred izbore " . inače kasno je plakati za prolivenim mlijekom" . Treba nam vlast koja će donositi humanije, životne zakone . Naravano ne dozvoliti bezakonje , dugovi se moraju plaćati i drugdjeugdje postoje ovrhe ali smo valjda jedina država u EU koja čovjeku blokrira "sve što ima i koji se bez lipe u đžepu mora s njima boriti" Ako je poduzetniku sve blokirano- presječen mu je krvotik, kako će vraćati dugove. Preživjeti će radom na crno, druge mu nema,a za dugove - oduzeti će u djedovinu, svu imovinu , postati će beskućnik. " Hrvatska pravada i pravednost koju naša vlast ne vidi ili neće da vidi , jer vode neku virtualnu a ne stvarnu Hrvatsku" .

VL
DU
Deleted user
08:46 04.04.2014.

FINA je proizvod nekadašnjeg SDK. Takva institucija ne postoji u zemljama zapadne demokracije. Već 24 godine se nekadašnjem nepotrebnom SDK-u izmišljaju poslovi jer vlade koje se mijenjaju nikad nisu imale petlju ukinuti nepotrebnu instituciju. U ove 24 godine FINA je radila doista svašta, između ostalog sudjelovala i u digitalizaciji zemljišne knjige projektu imena UNEREĐENA ZEMLJA.

VL
BF
brkonja fra brkati
10:34 04.04.2014.

Kad vidite tko je ministar financija ( veća nepogoda od Sanadera i Vidoševića zajedno),onda se nemojte čuditi zašto su zakoni takvi.

VL
PC
poshten_chovek225
10:28 04.04.2014.

Za sve smo sami krivi- biramo sve samo ne svoje-na primjer ( kosovo ) nemre bit zastupnik ni gradonacelnik u selima i gradovima gdje je srpska vecina drugi nego srbin- najnovije -( vojvodina) -ukida se pokrainska vojvodinska vlada i ubacujeuje se srpska vlada i direktiva i upravljanje iz beograda bez clanova drugih nacionalnih manjina- pa zasto- zasto srbi i njihovo politicko rukovoctvo uspjeva a nase ne- iz prostog razloga- koliko cjenis sebe samog toliko te i drugi cjeni- a vi birajte i dalje tude probisvjete lazove sa krivotvorenim ili kupljenim diplomama koji su toliko glupi i suplji u svojim laznim zvanjima kao svajcarski sir ako ne i gore -a ovo malo skolovanih ali ne hrvatskog porjekla kroz miljon rupa i rupica u zakonu zakonski stice ogromnu dobit , sto i njemu donosi bolju zaradu i napredak u svojoj struci bilo da se radi o bankama drzavnim ustanovama i,t,d- - zato sa sigurnoscu kazem da je RH zakon zasnivan i slozen samo da se unisti rh pucanstvo - politicki ekonomski a najbitnije moralno pod svaku cjenu pa i cjenu ocigledne legalne drzavne pljacke i otimacine- tako da me ovo i ne iznenaduje, i opet sami smo za to krivi-a vi ih birajte ponovo

VL
LE
lektor
10:11 04.04.2014.

Dok magarac dokaže da nije zec, odoše jajca. U strahu sam: izgubio sam reg. pločicu (ili je ukradena), dobio sam novu registraciju, ali se nisam prijavio Njima (Zagrebparkingu), pa su mi stavili dnevnu kartu. Štoviše, dvije, ali ih nisam našao pa sam se žalio tek kad sam dobio opomenu, te sam dobio samo odgovor od Kontrole parkiranja da su oni dnevne karte uredno stavili... Ponovo sam se žalio, jer je parkiranje bilo plaćeno za taj auto (a ne za njegove pločice). I što ću ako se ogluše na i blokiraju mi račune, a ja sam u deeeeebelom minusu? Da platim, ako već nije kasno, a onda tražim povrat novca? Riga mi se.

VL
VJ
vjerovnik
10:48 04.04.2014.

državne institucije koji bi po pravilu trebale raditi u interesu građana, zapravo su se uključile u organiziranu pljačku građana, jer kako drugačije objasniti činjenicu da je FINI u interesu blokirati "dužnika" jer se pri tome dobrano i oni naplate za svoje nazovi usluge ... cijeli sustav je organizirana i ozakonjena pljačka

VL
LO
lopine
11:39 04.04.2014.

pa jesu ovi u vladi više normalni ili su drogirani .................pa lopovi sad mogu bez problema krast samo sa fasifilciranim dokumentima, pa hebote danas napraviš bilo kakav dokument sa najjeftinijim skenerom i printerom u boji....... pa hebote više nemoraš se se ni mučit za krađu sam složiš papir doma na skeneru malo u photoshop poglancaš i dođeš kod fine koja ti proslijedi novac............ ovu vladu treba poslat na testiranje od droga i podhitno ih zatvorit u centre za odvikavanje i socijalizaciju...........mi smo totalno u .urcu.......

VL
MK
marcel.kuzmic
10:13 04.04.2014.

Odlicno da se objavljuje ovakav clanak sa detaljnim uputama kako bi se mase educirale za novo zvanje "Falsifikator". Danas u Hrvatskoj postoje ljudi koji se profesionalno bave prevarama i evo im nove ideje. Ovakav clanak je dvosjekli mač. Super da se javnost informira, ali malo je ironično.

VL
HO
hordubal
08:39 04.04.2014.

a što očekivati od skupina u kojima su uhljebljeni stranački istomišljenici i rodbina, pa pola javnih bilježnika i sudaca ne zna nabrojiti zakone po kojima trebaju raditi

VL
DU
Deleted user
08:35 04.04.2014.

Svi Ti odgovorni za prijedlog zakona i provedbu (politicari i pravna struka - pogotovo javni biljeznici) su sramota za struku i trebaju kazneno i materijalno odgovarati za pocinjenu stetu svakom doticnom gradaninu. Pa kad nista ne provjeravaju, kako mogu nesto naplatiti. Kako je uopce moguce nekome nesto naplatiti bez sudske odluke? Kod nas su sve geniji, koji dobivaju place za vise funckija koje obnasaju, samo se postavlja pitanje, kada i kako sve to stignu odraditi? Ima samo slijede odgovore: 1. Ili ne odraduju svoje poslove kvalitetno 2. ili je premalo posla, posto stignu navodno obavljati druge vrste poslova. Bez obzira koji je razlog, treba dati otkaz i njima i njihovim nadredenima, jer sa takvim ponasanjem kradu porezne obveznike kao i sve one koji bi se mogli zaposliti i kvalitetno obavljati poslove.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.