Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URNEBESNO

Apsolutno svi obožavaju ovog doktora: Slijedite li '10 ambulantnih zapovijedi'?

Deset ambulantnih zapovijedi
Foto: Facebook
18.08.2017.
u 13:03

10 ambulantnih zapovijedi apsolutni je hit na Facebooku

Ovih 10 ambulantnih zapovijedi apsolutni su hit na Facebooku. Iako je ovaj urnebesan popis pravila nastao davno, fotografija je objavljena na ''Dnevnoj dozi prosječnog Dalmatinca'' i ponovno se širi društvenim mrežama.

1. U ovoj ambulanti JA sam doktor, a VI ste pacijent. Ako vam se ne sviđa, nađite neku u kojoj je obrnuto.

2. Ambulanta NIJE trgovina mješovite robe, jer da je, onda bi računalo bilo blagajna, ja bih bio trgovac, a tlakomjer bi bio stalak za kondome.

3. Ako već ulazite preko reda uz poklik 'ja trebam samo', onda tu ne spada još i mjerenje tlaka, recept za babu, osip koji traje 6 mjeseci, ali se sad baš ne vidi, itd.

4. Ako kažete 'da ste SI došli izmjeriti tlak' onda si ga i izmjerite, što mene gnjavite.

5. Čekaonica NIJE mjesto za druženje, već za čekanje. To se da zaključiti iz imena.

6. Sumamed NIJE preparat na bazi meda.

7. Ako vam je susjeda Mara preporučila tablete za reumu, neka vam odmah napiše recept (ponavljajući).

8. Ako nakon kucanja čujete iz ordinacije 'samo malo', to ne znači da nastavite kucati smanjenim intenzitetom, već da samo pričekate.

9. Ako ste stariji od 90 godina, a imate malih problema sa škljocanjem koljena, to je normalno. Ustvari, to nije normalno jer vam je već trebalo sve škljocati!

10. Kad poslije radnog vremena nema više nikoga u ambulanti, nemojte se živcirati. Pričekajte. Doći će netko sigurno.

Doktor koji je ovo nalijepio na vrata svoje ordinacije, sudeći prema komentarima ispod slike, sad radi u Slavoniji i jednako je omiljen.

 

Komentara 4

SO
sohnahoakasaa
16:03 18.08.2017.

I njega razumijem ali bi mu trebali i pacijenti napisati par naputaka. Dok smo mi u ordinaciji, ne pričajte na mobitel, nek vas sestrta ne spaja na fiksni tel. kako bi davali savjete pacjentu s druge srane žice 15 min, slušajte što vam govorimo a ne buljite u ekran kompjutera, ne postavljajte pitanja na koja smo vam već odgovorili. Ne ustajte sa stolice i ne otvarajte vrata ordinacije kako bi nas ispratili u pola naših rečenica jer vi smatrate da smo za danas gotovi. Nikad nam nemojte reći da vam je propisano 15 min za svakoag pacjenta i da nemate vremena. Nađite riješenje za nas 'kroničare' koji tjedan dana moraju nazivati kako bi naručili lijekove. Zauzeto je.....I onda kad dođeš do ordinacije onda su svi ljuti. I doktor i sestra i pacjenti u čekaoni jer ste 'prek reda' ili ...'kaj je vama, pa niste naručeni'..

DG
djurdjica.gasparic
17:17 18.08.2017.

Poštovani stinkyink, u jednoj Americi, Velikoj Britaniji, i ostalim europskim državama ne može se dogoditi da ti pacijenti bijesomučno lupaju po vratima, zovu telefonom i sl. Svi lijepo čekaju svoj red. Svaka čast doktorima koji su ostali raditi u ovoj našoj Hrvatskoj (kakva je takvaje, ali je naša) i nisu otišli tamo gdje bi ih bolje plaćali i cijenili. Ovdje su izvrgnuti svakodnevnim poniženjima, a njihov posao sveo se na administraciju u večini slučajeva. Mislim na obiteljsku medicinu. Svaka čast doktoru u navedenom članku. Lijep pozdrav

DU
Deleted user
16:47 18.08.2017.

ahahaaaa, to moze samo u toj nakaradnoj, primitivnoj i zaostaloj drzavici. neka proba to okaciti na ambulanti u britaniji, americi, kanadi.....to bi mu bilo zadnje sto je napisao ko doctor. a opet u drugu ruku, zar ste stvarno tolika balkanskaa rupcaga, primitivna i zaostala da vam se treba ovako nesto uopce "kačti" po ambulantama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije