Povratak na članak

Bio je Isusov takmac, a Biblija ga i ne spominje

U dokumentarcu Amazon Primea “Biblijske teorije zavjere” iznosi se da su lik i djelo Isusa Krista izmišljeni u evanđeljima i inspirirani grčkim filozofom Apolonijem iz Male Azije
Objava 12. veljače 2019. 6214 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 52
 • DedaMoj:

  Da, i zato su prva Zidovska Krscanska zajednica, kao i Krscani u Rimu, trpili masovne progone, brutalna ubistva, zivjeli po katakombama kroz 300+ godina, a u isto vrijeme se sirili i na kraju postali sluzbena religija Rimskog carstva, i to ... prikaži još! sve na temeljima ”izmisljenog” Isusa, a u stvari nekog Apolonija, kojega su bas svi uklonili iz svih predaja i dokumenata i to kroz tih prvih par stotina godina... pa i kasnije,.... dobro su to izveli, svaka cast :-)

  3 23:05 12. 2. 2019.
 • crodux:

  VL ne morate se truditi, ima Biblija gdje sve točno piše!

  6 23:01 12. 2. 2019.
 • Ze Roberto u:

  VL.možete li još nešto niže od ovoga objaviti?! A drugarica Stela je zadojena komunizmom više i od zločinca tita

  23:19 12. 2. 2019.
 • pakpapir:

  Kad religiozne institucije krenu sa mentalnom dresurom i pranjem mozga i zemlja kao ravna ploča postaje vrlo mogućom ili postojanje zombija.Apolonije ili montipajtonovski Brian tek neki u nizu momaka na zadatku "spašavanja" masa na kraju brončanog doba...i onaj fiktivni obožavani ... prikaži još!i Židov jedan u moru sličnih.

  05:23 13. 2. 2019.
 • pakpapir:

  Kad religiozne institucije krenu sa mentalnom dresurom i pranjem mozga i zemlja kao ravna ploča postaje vrlo mogućom ili postojanje zombija.Apolonije ili montipajtonovski Brian tek neki u nizu momaka na zadatku "spašavanja" masa na kraju brončanog doba...i onaj fiktivni obožavani ... prikaži još!i Židov jedan u moru sličnih.

  05:23 13. 2. 2019.
 • Brankko:

  takmac -- pita "PainKiller" čija je to riječ. Naša. "Štogod narod naš junakah rodi, Petru Zrinskom riedki takmac bjaše" (Ivan Kukuljević Sakcinski); "značilo je, da je u sredinu alke pogodio takmac" (Dinko Šimunović); "sigurno je podlegla u borbi se nekim ... prikaži još! takmacem" (Hrvatsko slovo, 2002); "Dvie naše velevlastne takmice (...) Velika Britanija i Savezne Države, gospoduju, izuzevši Evropu, na čitavoj ostaloj zemaljskoj kruglji" (Stjepan Radić).

  00:30 13. 2. 2019.
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  biblija je skup tekstova, što prepravljenih iz dijelova zarastrustre, gilgamešu, što novih djela kojekakvih poklonika, koji sa isusom imaju tolko dodirnih točaka kao ja sa procesima na suncu. na bibliju se oslanjati je jako opasno. dokaza o isusu ionak nema, ... prikaži još! to je stvar vjere, gdje jedan kamen postaje mitski objekt kojeg se slavi ili mrzi, jedan zid postaje zid plača... sad zamislite da mi znamo da je tuđman, ili pak tito, živio i radio razna čuda, a za njihovog vremena nisu nigdje spomenuti, ni u novinama, ni na televiziji, groblju, nigdje. a onda nakon 200 godina se počnu pisati tekstovi koji govore o njihovim čudima. to je danas isus, kad skinemo sve što se zna o toj temi. prazno, ništa. sva vjera, sve religije, su iste, opijum naroda, da se njime lakše upravlja. crkva, bilo katolička, pravoslavna, hindusi, arapi, svejedno, su samo sredstvo nadzora države. kad im je smetala, uklanjali su je, francuska npr. kad im je trebala, prisvajali su je i davali joj velku moć, da lakše pokore.

  10:18 13. 2. 2019.
 • Avatar krcedolac
  krcedolac:

  "Sveznajuća" Biblija ne spominje ni okruglu zemlju, heliocentrični sustav, ljudski genom, gravitacijske valove, crne rupe,.... Biblija je obična zbirka fiktivnih mitova iz brončanog doba a ne Encyclopedia Britannica....ali zato govori da preljubnice treba kamenovati ili donosi lažnu priču o Herodovu ... prikaži još! pokolju prvorođenaca koji se nikad nije dogodio i hrpu sličnih bedastoća za naivni neškolovani puk ....

  1 07:34 13. 2. 2019.
 • odosmo.kvragu:

  Ne kužim, pa ovaj tekst je već jednom danas bio objavljen. Čemu ponavljanne?

  23:13 12. 2. 2019.
 • Brankko:

  takmac: "On nema pravog takmaca u trenutku kad bi državi bez sigurne ruke prijetila opasnost." -- Ivan Aralica

  00:53 13. 2. 2019.
 • plamenlj:

  ...o Boze mnogi te ne poznaju a tako puno pricaju o Tebi...smiluj se njihovam neznanju, koje je najveci neprijatelj covjekov....

  2 03:48 13. 2. 2019.
 • Avatar Uzdanica hbz
  Uzdanica hbz:

  Što će nam vjera u Isusa kad imamo ove iz večrnjih novosti. Odstupite sotone od kršćanskih duša.

  09:48 13. 2. 2019.
 • Stipan:

  I biblijski i arheološki je dokazano da je Isus živio. Samo kod komunjara nije nitko postojao osim Tita i njemu sličnih terorista.

  2 08:11 13. 2. 2019.
 • Avatar Parousia
  Parousia:

  Isus Krist je Bog ocitovan u tijelu.Jedan Bog koji se ucituje u tri osobe,sve tri osobe su punina Bozanstva-Otac nije Sin nije Duh,Duh nije Otac i sve troje su jedno-Bog.Kao sto pise i u 1.Ivanovoj 5.poglavlje"Jer TROJE su sto svjedoce ... prikaži još! nebu:Otac,Rijec(Krist)i Duh Sveti.I ovo TROJE su JEDNO."

  4 01:13 13. 2. 2019.
 • Avatar patkovic
  patkovic:

  isus ako je i postojao sigurno je bio muljator i prevarant kao i svi njemu slični kroz historiju

  1 08:18 13. 2. 2019.
 • Brankko:

  Bilo bi dobro da "komentatori" kao Aedes... nauče sintaksu hrvatskoga književnoga jezika. On nabacuje nenaglašeno je kamo mu se prohtije.

  00:24 13. 2. 2019.
 • Marko_Maras:

  Koga zanima predivna scena s Apolonijem kao prorokom u cirkusu, neka ugugla "appolonius dr. lao" i pogleda prvu scenu koja se nudi, a hrvatski prijevod te scene je na mojoj stranici - samo uguglajte "apolonijevo prokletstvo".

  23:41 12. 2. 2019.
 • Avatar andrej II kara von bruxeles
  andrej II kara von bruxeles:

  savez komunista su amaterska družina za današnje mrzitelje Crkve... A na vlasti su demokršćani... čiji predsjednik ima savjetnike...

  00:23 13. 2. 2019.
 • Avatar @proma-trač
  @proma-trač:

  Stela, želim ti da upoznaš i priznaš Isusa Krista i dobiti ćeš moć zvati se djetetom Božijim. Sve ostalo bit će ti ništa.

  2 06:47 13. 2. 2019.
 • Zlatousti Hrvat:

  Koji simplisticki clanak simplistickog novinarcica dobrog za pranje sudja u Irskoj.

  07:19 13. 2. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.