Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

Apokaliptične slike s Copacabane: Iskopali 100 grobova i poslali snažnu poruku vlastima

Prosvjed na Copacabani
Foto: REUTERS/Pilar Olivares
1/5
12.06.2020.
u 10:11

Vizualni efekt podsjeća na slike s raznih mjesta u svijetu gdje je koronavirus izazvao ubrzano kopanje svježih grobova - osobito u amazonskom gradu Manausu na sjeveru Brazila.

Volonteri su iskopali 100 grobova na plaži Copacabani u Rio de Janeiru u četvrtak kao simbolički podsjetnik na tisuće Brazilaca koji su umrli od Covida-19, ali i da osude ono što nazivaju "nesposobnošću" vlasti u nošenju s pandemijom. 

Deset redova rupa iskopano je u pijesku ispred legendarnog hotela Copacabana Palace. Ispred svake postavljen je crni križ s brazilskomm zastavicom.

"Ovo je prosvjed protiv niza pogrešaka koje čini savezna vlada u nošenju s humanitarnom krizom u Brazilu", na Twitteru je rekla nevladina organizacija Rio de Paz, osnovana s ciljem borbe protiv nasilja u gradu. 

Prosvjed na Copacabani
1/4

Vizualni efekt podsjeća na slike s raznih mjesta u svijetu gdje je koronavirus izazvao ubrzano kopanje svježih grobova - osobito u amazonskom gradu Manausu na sjeveru Brazila.

"Ovdje smo reproducirali, u simulaciji razglednice iz Rija, ono što vidimo na našim grobljima", AFP-u je rekao Antonio Carlos Costa, predsjednik Rio de Paza.

"Ovdje smo da zahtijevamo promjenu ponašanja predsjednika države, koji mora razumjeti da se naša nacija suočava s najtežim trenutkom u svojoj povijesti", rekao je. "Ova pandemija pogoršala je društvene nepravde i nesposobnost javnih institucija."

Desničarski predsjednik Jair Bolsonaro opetovano je umanjivao razinu pandemije, nazvavši Covid-19 gripom.

Dok se Bolsonaro zalaže za pokretanje ekonomske aktivnosti, virus se nastavlja širiti u zemlji gdje je umrlo gotovo 40 tisuća ljudi, a zaraženo je više od 800 tisuća, u populaciji od 210 milijuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije