Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINIRAJU I RUŠEVINE

Apokaliptične fotografije iz Donjecka: Grad Marinka doslovno je sravnjen sa zemljom

Marinka
Foto: Ukrajinski predsjednički ured
1/2
06.03.2023.
u 07:19

Grad Marinka jedan je od gradova u Ukrajini koji je pretvoren u ruševine. Nalazi se u istočnoj pokrajini Donjeck gdje je teritorij podijeljen između Rusa i Ukrajinaca

Ukrajinci su objavili fotografije grada Marinka u Donjeckoj oblasti koji je potpuno sravnjen sa zemljom. Fotografije je ustupio predsjednički ured Ukrajine. Grad Marinka nekada je imao 10.000 stanovnika. 

- Kad čujete riječ 'apokalipsa', što vam pada na pamet? Kraj svijeta, kraj života, nešto strašno i nepovratno, ali se događa sada - piše uz fotografije objavljene na Telegramu.  Grad Marinka jedan je od gradova u Ukrajini koji je pretvoren u ruševine. Nalazi se u istočnoj pokrajini Donjeck gdje je teritorij podijeljen između ruske i ukrajinske kontrole. Linija bojišnice prolazi kroz ono malo što je ostalo od grada.

Ruski tenkovski napad, snimljen 19. veljače, dodatno je pridonio razaranju, gađajući nešto što je izgledalo kao ukrajinski položaj među ruševinama. Šef policije Marinke Artem Schus kaže kako je grad potpuno uništen, piše AP

- Osim vojnika, grad je u potpunosti evakuiran jer ondje ne bi moglo živjeti civilno stanovništvo. Deseci sugrađana su ubijeni, a mnogu su ranjeni - kazao je Schus. On vjeruje da Rusi namjerno uništavaju ruševine te miniraju zidove koji i dalje stoje kako bi uništili sve zaklone. 

- Uništavaju sve jer svojom taktikom ne mogu poraziti naše trupe, te pribjegavaju uništavanju svega živog - dodao je. 

VIDEO Strašne snimke razaranja u Mariupolju: Rusi su ih nemilosrdno granatirali sve dok grad nije pao

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Idler
Idler
08:11 06.03.2023.

Vukovar nakon "oslobođenja" je slično zgledal u usporedbi s Kninom četri leta nakon !

DU
Deleted user
08:18 06.03.2023.

Uništavanje od strane ruske vojske je na takvoj razini da se može definirati jedino kao provođenje genocida. Nije to samo uništavanje zaklona, to je ciljano uništavanje svega, kao poslije nuklearnog udara, da se više nitko nikad ne bi mogao vratiti. Tako izgledaju i Rubižnji i Lisičansk i Bahmut. U 21. stoljeću, u Europi, kolijevci civilizacija...... Kome treba komad tla bez infrastrukture, bez ičega, bez ljudi, okupatori su i prije prolazili pa nitko nije toliko uništavao..... Gradovi se grade stoljećima, ovo je brisanje cijele povijesti naselja..... Prok.let.nici imaju pola Azije, nezamislivih prirodnih bogatstava i još im nije dosta. Mogli su samo izvorima energije zadužiti cijeli svijet desetljećima, da im se svi klanjaju..... Žao mi je pametnih, razboritih ljudi u Rusiji, oni ne mogu doći do izražaja, ni ne smiju jer ode glava. Kakav to mora biti užasan osjećaj znati što tvoja zemlja radi susjednoj, biti svjestan da si i ti u tom toru i biti nemoćan bilo što napraviti da to stane....

Avatar Dars
Dars
08:18 06.03.2023.

Ma Rusi jako paze, još od 2 sv. rata su im najbitniji civili i vlastiti gubici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije