Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pelješki most

Aplikacija poslana u Bruxelles, u petak objava natječaja

18.03.2016., Sibenik - Ministar Oleg Butkovic sa suradnicima posjetio je Sibenik i sastao se na radnom sastanku sa zupanom Goranom Paukom i njegovim suradnicima. U pratnji ministra Butkovica bila je i sibencanka Jadranka Frzop. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSEL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
14.06.2016.
u 11:14

Europska komisija bi u roku od tri mjeseca trebala odlučiti hoće li i u kojem postotku sufinancirati gradnju Pelješkog mosta

Natječaj za izvođače radova za gradnju Pelješkog mosta bit će objavljen u petak 17. lipnja, doznajemo u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrasturkture. Tako će se ostvariti plan Vlade o zacrtanim rokovima za realizaciju projekta povezivanja Hrvatske. U petak 10. lipnja, kako je bilo i planirano, poslana je u Bruxelles aplikacija za sufinanciranje tog projekta iz fondova EU.

Natječaj za izvođače radova odvijat će se u dva kruga. U prvom krugu bit će pozvani potencijalni izvođači radova da iskažu interes za taj posao vrijedan oko 1,5 milijardi kuna. U drugi krug će ući oni koji zadovolje uvjete.

Bude li sve išlo bez žalbi, izvođač radova trebao bi sklopiti ugovor s Hrvatskim cestama kao investitorom potkraj ove godine. Natječaj će biti raspisan samo za gradnju mosta, a naknadno će se tražiti izvođači radova za gradnju pristupnih cesta.

Europska komisija će, pak, odluku o tome hoće li i u kojem postotku sufinancirati gradnju Pelješkog mosta donijeti u roku od tri mjeseca nakon što zaprimi aplikaciju. Iz fondova Europske unije najviše se može dobiti 85 posto od vrijednosti projekta. 

>>Orešković: 10 novih naftnih polja ulaganje je vrijedno milijardu

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
13:09 14.06.2016.

Aplikacija poslana u Bruxelles, u petak objava natječaja i nastavak balkanskih bajki da se mogu graditi mostovi makar nemaš para, zadužen si do grla a odgovorni na vlasti kradu, lažu i obmanjuju kao svoji na svome.

Avatar maxist
maxist
12:38 14.06.2016.

Cijela ta procedura ne garantira-ništa ! Naše su uplate u fondove takve da smo sami mogli izgraditi most (s oproštenjem na upotrebi profaniranog izraza_). EU pravila i odnos prema zemlji u globalu pun je "ljubavi" koliko i Šešeljevi govori protiv nas ! Ponovno bijedni vazali mnogo lošije nego za austrougarske ili yu.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije