Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Đapić: Hrvatska više ne smije pristati na poklon pred neskrivenom srpskom mitomanijom

Đapić kaže da je Deklaracija reakcija i na "sramotan istup Milorada Pupovca za govornicom hrvatskog Sabora gdje se stavlja u ulogu Kadije koji tuži i sudi i najavljuje opet neke “kolone“ u Jasenovcu".
11. travnja 2019. u 11:26 9 komentara 1030 prikaza
Anto Đapić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Stranka Desno, na čijem je čelu Anto Đapić, usvojila je Deklaraciju o Jasenovcu.

Anrto Đapić Anto Đapić: 'Hrvatska se mora trajno obračunati s velikosrpstvom i četništvom'

- Srpski mit o Jasenovcu i nakon 1991. i obnove nezavisne hrvatske države i dalje egzistira apsolutno, kao najzloćudniji instrument međunarodne kriminalizacije hrvatskog naroda od strane velikosrpske politike i tzv. antifašista u Hrvatskoj, a i iz regije, koja se ni nakon vojnog sloma 1995. nije ni za dlaku odrekla toga instrumentarija. Usvojili smo, stoga, Deklaraciju o Jasenovcu kao sastavni dio svoje suverenističke platforme kojom ističemo probleme i načine rješavanja istih na suverenistički način – obrazložio je Anto Đapić. Deklaracija je, nastavio je, reakcija i na "sramotan istup Milorada Pupovca za govornicom hrvatskog Sabora gdje se stavlja u ulogu Kadije koji tuži i sudi i najavljuje opet neke “kolone“ u Jasenovcu".

 

- Pozivamo vladajuće strukture u Hrvatskoj za prekid hrvatske šutnje, da se istinom jednom zauvijek razore srpski mitovi i laži. I ovogodišnje najavljivanje tragikomičnih kolona koje predvode Pupovac, Habulin, Kajtazi, Kraus i ostali pred reflektorima cijeloga svijeta, uz pomoć neprijateljskih agentura u Hrvatskoj, moraju od hrvatske vlasti i cjelokupne hrvatske javnosti biti oštro upozorene kako se takvo ponašanje neće više tolerirati. Isto tako, službena Hrvatska mora upozoriti sve veleposlanike akreditirane u Hrvatskoj da će se njihovo priključivanje tim kolonama smatrati neprijateljskim činom – stava je on.

Anrto Đapić JAVNA OBJAVA SUVLASNIKA Deset zahtjeva stranke DESNO oko slučaja Uljanik

Republika Hrvatska, poručio je, mora zamrznuti državnu komemoraciju u Jasenovcu do potpunoga razotkrivanja cjelovite istine o tome što se događalo u tom zatvoru, logoru ili stratištu za vrijeme postojanja od utemeljenja pa sve do 1950.

- Republika Hrvatska ne smije više nikada pristajati na poklon pred neskrivenom srpskom mitomanijom i mitologijom pod izlikama nekakve buduće suradnje ili pomirenja naroda, jer ni suradnje ni pomirenja nikada neće biti bez istine. Srpska mitomanija, koja već više od pola stoljeća počiva na besramnoj licitaciji i krivotvorini žrtvama i žrtava Jasenovca, je bila i bit će trajno uzrok neprijateljstva i mržnje, te političkih napetosti između hrvatskog i srpskog naroda, ali i model stalnoga destabiliziranja hrvatskoga društva i države, putem petokolonaških tzv. antifašističkih grupacija koje su bile i ostale u službi političkog srpstva – izjavio je Đapić.

Anto Đapić ANTO ĐAPIĆ 'Misa u Zagrebu, a u Bleiburgu podići muzej Križnog puta'

Ne može se primjereno iskazivati poštovanje ni prema jednoj žrtvi, dodao je, "ako se pristaje na trgovinu i instrumentalizaciju žrtve za zloćudne političke interese i ciljeve, jer je to ponovno ubijanje ljudi".

- Konačno, Hrvatska mora imati jasan stav o sebi, svojoj prošlosti i bez čega nema stava o našoj budućnosti, u kojoj više nikada ne smije biti nikakvog političkog srpstva i kolonizatora koji koristeći slabosti naših državnih politika besramno izazivaju hrvatski narod, kao što to radi Pupovac. Tome mora biti kraj istoga trenutka i pozivamo hrvatski narod, ali i sve političke grupe i stranke, poglavito nacionaliste i suvereniste, kršćane i humaniste u Hrvatskoj, da o ovome zahtjevu vodi računa, pogotovo uoči neposrednih europskih izbora – zaključio je.

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu
 • miholjčan:

  Toliko gupavi govori , zar više nije dosadio .

 • Avatar gospar
  gospar:

  Sve potpisujem.

 • Avatar Sokol
  Sokol:

  Zar ovome frajeru više nije dosta politike, pa koliko li je samo janjetine i luka pojeo zbog politike