Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stožer Grabar-Kitarović

Anušić: Prosvjed je inicirao HNS preko ministrice Divjak kako bi podignuli rejting HNS-u!

Divjak i Grabar-Kitarović
Foto: PIXSELL
1/3
29.11.2019.
u 14:47

Anušić je rekao kako su se prosvjedu učitelja priključile i ostale političke opcije kojima je jedini cilj destabilizacija i rušenje Vlade

Prosvjed učitelja koji su odbili zadnju ponudu premijera Plenkovića zaoštrio je i odnose u vladajućoj koaliciji HDZ-a i HNS-a. Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović i član Predsjedništva HDZ-a, za Večernji je list poslao vrlo znakovitu i oštru poruku kada je riječ o HNS-u.

– Moj je osobni stav da je HNS preko ministrice Divjak inicirao prosvjed kao političku akciju kojoj je bio cilj da si HNS podigne politički rejting, što je apsolutno vidljivo iz izjava ministrice Divjak koja je prvo govorila da stoji iza prosvjeda prosvjetara pa je kasnije rekla da neće sudjelovati u pripetavanju između premijera Plenkovića i školskih sindikata. Nekorektno je od ministrice da se ograđuje od prosvjeda koji je zajedno s HNS-om inicirala – rekao nam je Anušić. On smatra da je ministrica pozornost trebala usmjeriti na reformu školstva i da je pravo pitanje je li saživjela škola za život.

– Ispada da je prosvjed smokvin list za projekte i reforme u školstvu – poručio je Anušić. Nastavio je kako su se prosvjedu učitelja priključile i ostale političke opcije kojima je jedini cilj destabilizacija i rušenje Vlade. U prilog tome ide e-mail koji je u posjedu Večernjeg lista, a koji je Željka Markić uputila svojim pristašama pozivajući ih da se pridruže prosvjedu na Trgu bana Jelačića jer je "premijer Plenković taj prevažni resor obrazovanja povjerio HNS-u, stranci poznatoj po korupcijskim aferama koju podupire više od 1 posto građana".

– Vlada je ponudila ukupno povećanje plaća za više od 20 posto i onda je nekorektno i dalje inzistirati na prosvjedu koji ponajprije šteti djeci i normalnom funkcioniranju društva jer roditelji koji su zaposleni nemaju kamo s djecom. Ovaj prosvjed sve više prerasta u politički prosvjed koji podržavaju oporbene političke opcije i udruge. Štrajk se mora pod hitno prekinuti jer najviše šteti djeci. Ova Vlada podignula je minimalnu plaću, povećala je božićnice, regres... i to sve u 3,5 godine mandata u kojem je morala ispravljati pogreške prethodnih Vlada, a posebno Milanovićeve, koje su smanjivale prava radnika. Kada je riječ o sindikatima, njihovi zahtjevi prerastaju ultimatume, a za dogovor je potrebno dvoje – zaključio je Anušić.

Video: Kolinda Grabar-Kitarović u Osijeku

Komentara 121

DU
Deleted user
14:54 29.11.2019.

Strajk su organizirali gdja divjak i sindikatlija mihalinec...pa oni se usred bijela dana smjeskaju jedno drugom na korzu u vz.... ...hns niti ima niti ce mu bilo sto podici rejting ..ta minorna strancica je vec u roptarnici strancarenja...

AS
askica
15:07 29.11.2019.

HNS nije organizirao ovaj štrajk jer za takvo što nisu sposobni. Da bar jesu.

DU
Deleted user
15:03 29.11.2019.

Pa to se vidi iz svemira jer Hns je na 0,0 %.A Divjak sigurno neće više biti ministrica,nikad a možda ni tad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije