Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagirala ministrica Divjak:

'Na kocki je previše toga i zato treba pronaći hrabra i brza rješenja'

Blaženka Divjak o štrajku
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
29.11.2019.
u 12:08

Kako su objavili sindikalni čelnici, prosvjetni radnici na izjašnjavanju su velikom većinom odbili Vladinu ponudu pa se stoga nastavlja štrajk u obrazovnom sustavu

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u povodu sindikalnoga odbijanja ponude Vlade poručila je da se dijalog sindikata i Vlade mora hitno nastaviti te da se mora pronaći hrabra i brza rješenja jer je "na kocki previše toga".

"Dijalog između Vlade i sindikata mora se hitno nastaviti zbog učenika koji su s današnjim danom izgubili petnaesti dan nastave, kao i zbog učitelja, nastavnika i ostalih zaposlenika koji su vrlo jasno poslali poruku nezadovoljstva nakon ponude Vlade. Na kocki je previše toga i zato treba pronaći hrabra i brza rješenja", kratko je poručila ministrica Divjak u priopćenju.

Kako su u petak objavili sindikalni čelnici, prosvjetni radnici na izjašnjavanju su velikom većinom odbili Vladinu ponudu pa se stoga nastavlja štrajk u obrazovnom sustavu.

Nakon dvodnevnoga sindikalnog referenduma među sudionicima u štrajku, koji je danas ušao u 35. dan, protiv Vladine ponude izjasnilo se 95,26 posto izašlih u osnovnim školama, 88,93 posto u srednjim školama i 69 posto u znanosti i visokom obrazovanju.

Video: Plenković o ponudi Vlade prosvjetarima

Komentara 24

AL
Alkana
12:24 29.11.2019.

Prvi potez premijera treba biti razrješenje ove neodgovorne i nesposobne ministrice!

Avatar ohjooj
ohjooj
12:40 29.11.2019.

Ministrice što je s maturantima? Upropastila si cijelu generaciju

MK
mkinkognito
15:11 29.11.2019.

Plenkovću, pod hitno odvoji kukolj od žita, otpiši sabotere koji vode ministarstva. Ljudi koji ti uništavaju privredu i školstvo pripadaju istom svjetonazoru. Mislim na HNS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije