Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Osijeku

Anušić i Vrkić o razgovorima sa Kolindom Grabar - Kitarović

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
01.06.2018.
u 12:20

Anušić je rekao kako takve stvari nisu dobre za Hrvatsku te da treba donositi rješenja, a ne probleme

Prve razgovore tijekom svoje četverodnevne posjete Osječko-baranjskoj županiji predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović imala je s čelnicima županije i Grada Osijeka.

Kako je rekao župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić tijekom razgovora bilo je riječi o problemima s kojima se suočavaju, a koji su kako je rekao rješivi, te najavio kako će se i predsjednica aktivnije uključiti u njihovo rješavanje. Istakao je i kako su tijekom razgovora na dnevnom redu bile isključivo gospodarske teme kao i da predsjednica svojim utjecajem i autoritetom može pomoći da se neki problemi riješe. Na novinarski upit da prokomentira prepucavanja na relaciji predsjednica – premijer – predsjednik Sabora, Anušić je rekao kako takve stvari nisu dobre za Hrvatsku te da treba donositi rješenja, a ne probleme.

- Hoće li biti zajedničke sjednice Vlade o tome će odlučiti premijer. Mislim kako Vlada kvalitetno i odgovorno radi svoj posao iako uvijek može i treba bolje. Ipak, treba znati i kako situacija u kojoj se nalazi Hrvatska nije se dogodila preko noći nego je ona rezultat sustavnom zanemarivanja politike prema svim područjima kada je izostajala i strategija i odgovornost. Sada treba uložiti puno rada i truda da se krene naprijed. Vlak je krenuo prema naprijed i sada ga treba dodatno pogurati, rekao je Anušić.

1/10

I gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić upoznao je predsjednicu s projektima koji se provode u gradu kao i daljima planovima. Na upit je li se ponudio da posreduje u mirenju predsjednice i premijera, s obzirom na to da je u dobrim odnosima s oboje, Vrkić je rekao kako je ona samo jedan mali i obični gradonačelnik te da nema smisla da uzima ulogu u visokoj politici.

Komentara 7

Avatar Dalmacija
Dalmacija
12:36 01.06.2018.

Osijek je propao, prazan grad. Prije 40 godina Osijek i Novi Sad su imali podjednako stanovnika. Danas je Novi Sad 4 puta veći. Iz osijeka i Slavonije svi bježe.

DU
Deleted user
14:01 01.06.2018.

takvi isprazni razgovori sa kgk koja nema ovlasti cemu i komu sluze....u baranju na fis u belje na grasevinu...steta sto kgk nije lovkinja pa da u kopackom ritu upuc jelena kao nekad tito......sve isto samo nijanse.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije