Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Ubio cimera zbog televizije pa dobio 10 godina zatvora

Antun Barišić
Foto: Vedran Balen
01.04.2015.
u 11:16

Muškarci su se u Domu umirovljenika posvađali zbog televizije pa je Antun Barišić uzeo nož i zadao smrtonosni ubod svom cimeru Veljku Dežmariću

Kobnog 8. kolovoza prošle godine, malo prije ponoći, Antun Barišić (56) završio je s gledanjem televizije u dnevnom boravku privatnog Doma umirovljenika u Bebrini pokraj Slavonskog Broda. Povukao se na počinak u svoju sobu, koju je dijelio s cimerima Veljkom Dežmarićem i Vinkom Žajom. Međutim, Dežmarić je u sobi i dalje gledao svoj mali TV. Barišić je zatražio da ga isključi, jer od buke nije mogao spavati, na što se njegov sedam godina stariji cimer oglušio. Na ponovljeni zahtjev Dežmarić je ustao iz kreveta i krenuo prema njemu. Započela je svađa i naguravanje.

– Psovao je i on meni i ja njemu, počeli smo se tući. Naživcirao sam se, uzeo nož koji sam držao ispod jastuka i ubo ga. Kada je pao, vratio sam nož natrag pod jastuk i izišao van zapaliti cigaretu – mirno je ispričao Barišić, koji je za svoje nedjelo na brodskome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora. Dežmarića je umjetnim disanjem na životu pokušala održati vlasnica doma, ali ubrzo je podlegao ozljedama.

Sudsko vijeće odbacilo je navode obrane po kojima je optuženi reagirao u strahu od novog udarca u glavu, koji je, navodno, mogao biti fatalan.

Naime, Barišić je još u dobi od 10 godina pokušao izvršiti samoubojstvo zbog neslaganja svojih roditelja. Iz kubure si je  pucao u glavu, koja mu je zbog toga ostala trajno deformirana. Medicinskim vještačenjem utvrđeno je kako je, bez obzira na ozljedu mozga i dijagnosticirani organski psihosindrom, optuženik u vrijeme tragičnog događaja bio ubrojiv. Sud smatra kako je njegovoj reakciji djelomice pridonio i pokojnik, koji ga je svojim ponašanjem dulje vrijeme iritirao. O tome je svjedočila i djelatnica doma Snježana Conjar, koja je kazala kako su Dežmarića zbog njegove teške naravi izbjegavali svi stanari. Međutim, to nikako nije moglo biti izraženo do mjere da bi opravdalo Barišićevo vađenje noža i probadanje cimera zbog svađe oko televizora.

– Optuženik je Dežmarića dva puta ubo u namjeri da ga usmrti, a njegov psihološki profil odgovara načinu njegova postupanja – obrazložila je sutkinja Marija Balenović. Barišić, koji je za cijelo vrijeme suđenja izgovorio tek nekoliko rečenica, po osobnoj želji nije ni došao na izricanje presude, nego je ostao u istražnom zatvoru u Požegi.

>> Nož sam držao pod jastukom, ali ubo sam ga samo jednom

Komentara 3

Avatar comparator
comparator
11:52 01.04.2015.

Sigurno nije mogao podnjeti iritantni maratonski HRT -ov Dnevnik !

KA
kaoticnadefragmentacija
11:56 01.04.2015.

trebao je i sebe nakon toga

IB
ivan.biljan68
10:29 02.04.2015.

Da se nije rodio N.Tesla penzić bi još doživio neku,ovako neslaganje i nagla ćud,ugasila je prerano još jedan, u nizu,ljudski život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije