Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISAN STANDSTILL ARANŽMAN
Povratak na članak

Stručnjak koji će voditi Agrokor: Tko je Antonio Alvarez III.

U ponedjeljak će se u Vladi premijer Andrej Plenković te ministri Martina Dalić i Tomislav Tolušić sastati s dobavljačima

Komentari 73

DU
Deleted user
08:58 03.04.2017.

Business je rat! I kako se ratna sreća promijenila odnosno baš Todorić je imao nekoliko svojih likova, kako im tepaju u svijetu "korporativni psihopati", a koje je angažirao kad je trebalo skresati otkaze u nekoj od svojih tvrtki ili pak izaći na kraj s kradljivcima robe u dotičnoj tvornici. Onda bi takvi likovi besprizorno ušli, napravili dar-mar, izašli i onda opet "apert" gazdi, bit na raspolaganju za iduću takvu epizodu. Eh, ali sad je on dobio jednog takvog kojeg angažirala ruska banka! Na muci se poznaju junaci... Kao što su napisali novinari iz inozemstva našem znanom borcu kad je popio high kick - isprobao je vlastitu ljekovitu biljku. Koji će to tresak biti, s takvih visina!

VL
AA
Aartur
09:21 03.04.2017.

Da je Todorić bio pametan, osobno bi doveo bi nekog takvog stručnjaka, još prije 10 godina. Ali najgore je kad čovjek počne vjerovati u vlastite tlapnje i okruži se beskičmenjacima koji ga podržavaju u tome.

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:42 03.04.2017.

Hoće li se prodavati i dvori na sjeveru ZG ? Zanima me..možda bih kupio...Valjda ću dobiti kakvu kredu od banaka.

VL
ST
stefj
09:39 03.04.2017.

Eto, na kraju je Mercator bio preveliki zalogaj za Todorića. Dug koji je Mercator imao prema dobavljačima bio je jednostavno prevelik i nije bilo šanse sanirati ga. Zapravo se isti sad preslikao na cijeli Agrokor, a sama kupovina nije donijela zbrajanje prometa kao što se Todorić nadao... Visoke kamate su drugi faktor. Sada kada su banke preuzele upravljanje, velikodušno su pristale privremeno zaustaviti naplatu kamata, a zapravo su trenutno ukinule kamate jer ih nema smisla naplaćivati samima sebi... Alvarez III dolazi ovdje povećati efikasnost, što znači postići iste prodajne rezultate uz drastično smanjene troškove, što pak znači manje ljudi, niže plaće, jeftiniji dobavljači. Bit će otpušteno negdje 10.000 ljudi, no još više će nastradati domaći dobavljači čiji će se broj prepoloviti... Sad možemo očekivati sastanke, onako kako to ide u ovakvim situacijama, gdje se od dobavljača traži da prepolove dug i spuste cijene. Oni koji to neće napraviti, jednostavno će otpasti...

VL
Avatar distanca
distanca
11:39 03.04.2017.

Ako je istina da Todoric duguje drzavi 80 mil. kuna za neplaceni PDV, drzava se moze naplatiti barem djelomicno na cjelokupnoj njegovoj imovini i kazneno ga goniti.

VL
BA
badza
11:04 03.04.2017.

Predsednica Hrvatske Kolinda,nedavno je dala jednu prizemnu izjavu da "neće skidati gaće ni pred kim".Nikad ne reci ne.Dođu luda vremena.

VL
Avatar istovari
istovari
10:21 03.04.2017.

Nit je Hercegovac nit je u adezeu a ni rodijak ničiji nije.... kako će voditi Agrokor!?

VL
DU
Deleted user
08:53 03.04.2017.

Zaključak ove dugogodišnje agonije tobožnje uspješne Hrvatske kompanije se svodi na rasprodaju svega što je još koliko toliko bilo Hrvatsko. Pa hvala vam " Hrvatski " političari što ste nam to omogućili. Po tome smo mogli i u Jugosalviji ostati ista bi nam stvar bila osam što bi rasprodaju napravili neki drugi političari.

VL
SL
slivnevode
10:06 03.04.2017.

Mislim da je ovo dobar potez. Spasiti Agrokor zbog tisuća gladnih usta, ali ne i vratiti, nikad više! obitelji Todorić koja ga je i uništila!!! Čak štoviše, dobro pročešljati knjige i kazneno goniti svakoga tko je kriv za ovo stanje!e! Novca je bilo, država je davala šakom i kapom ali se loše upravljalo tim novcem! Netko mora odgovarati jer su to sve novci poreznih obveznika!

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:16 03.04.2017.

Gospodin Alvarez je studirao na europskim i američkim katoličkim sveučilištima Université Catholique de L'Ouest u Francuskoj, zatim Université de Louvain La Neuve u Belgiji i University of Notre Dame du Lac iz SAD-a da bi konačno magistrirao na američkom Cornell University. Specijalista je za kratko i oštro spašavanje posrnulih organizacija što radi za ogromnu proviziju i uspješno za one koji ga angažiraju. Jako je mudro da je skupina banaka predvođena ruskim državnim bankama izabrala katolika i iskusnog rekao bih stečajnog upravitelja. Prema Todoriću i hrvatskim dobavljačima neće imati puno milosti, ali očekuje se da će zdrava proizvodnja skoro sigurno opstati dok će trgovački dio trebati naći novi modus rada a ne na teret kapitala dobavljača. Gospodin Alvarez nije socijalno osjetljiv, ali treba uočiti da je zanimljiv i osebujan vrhunski stručnjak za spašavanje kapitala za svoje nalogodavce. Najmanje što će se desiti je prijenos vlasništva. Neće puno koristiti u istragama mogućih prevara jer za tako nešto gospodin nema vremena i brzo želi završiti posao. Agrokor godinama bilježi pozitivne rezultate u svojim bilancama na temelju kojih je vlasnik izvukao ogromne količine novaca za sebe i svoje najbliže a time će se trebati pozabaviti hrvatska neuspješna istražna tijela. Kraj afere bi trebao biti u prevarama dioničara (jer je Agrokor izlistan na burzi a zaštitni mehanizmi hrvatske burze nisu djelovali), zatim u istragama knjigovodstva i revizora. Nakon afere američkog Enrona revizorska kuća Arthur Anderson koja je pomagala kriminalce iz Enrona otišla je u stečaj s kompletnom svojom imovinom, dio državne uprave u SAD-u koji je morao kontrolirati sve to je suspendiran, smijenjen i bio na sudu. U Hrvatskoj to neće biti slučaj, mi smo daleko od Amerike i možda će koji sitni d.o.o. i pokoji službenik bit istraživan ali kod ovolike prevare ne očekujem nekih velikih drama kod onih koji su trebali to sve spriječiti.

VL
NS
Nuclear_Strike
09:08 03.04.2017.

Haha, vidi ga, isti on. "La Bamba" će voditi Agrokor" I to je nešto.

VL
ZG
zorbas.grk
10:07 03.04.2017.

stručnjak po izboru ruske banke.....bravo za samostalnu Hrvatsku

VL
ES
Esteder
11:30 03.04.2017.

Ma koji stručnjak, on će nadgledati kako da Sberbank spasi svoj novac a ne hrvatski novac...

VL
Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
09:01 03.04.2017.

Ovo je glumac iz sapunice :)

VL
AM
Axis Mundi
11:44 03.04.2017.

donedavno je sve rusko bilo "fuj", a sad nas istočni gigant guta, a mi spuštenih hlača. kad nas "neprijatelj" uništava, barem imamo opravdanje. koje je opravdanje kad to radi "svoj svome"? uništili smo vlastitu zemlju da nam se cijeli svijet smije.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
09:34 03.04.2017.

A gdje se sakrio Grizzly ?

VL
BA
badza
10:41 03.04.2017.

Ha,ha,ha,Hrvati!!!!! Pa gde su ti Vaši zapadnjaci ta Vaša Europska unija,ta Vaša Amerika.I na kraju došli ste da kucate na vrata moćne Rusije da Vas spašava.Sram da Vas bude licemeri.

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
17:29 03.04.2017.

Mi domoljubni pravi hrvati smo ponosni da imamo Hrvatsku u kojoj čemo sada kao sluge raditi za Njemce i Engleze u turizmu, za Mađare u Ini i za Ruse u trgovini i poljoprivredi.

VL
DU
Deleted user
11:12 03.04.2017.

Citiram: "baš i nije jednostavan za shvatiti nekim zapadnim kompanijama." Takav lopovluk postoji samo na Balkanu.

VL
PA
pampi71
10:35 03.04.2017.

Vrijeme je da glogi & company podignu šator u savskoj!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.