Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita podataka

Tko je Anto Rajkovača, umirovljeni kriminalist koji je digao tenzije

Anto Rajkovača
Foto: ''
06.05.2015.
u 19:28

Umirovljeni diplomirani kriminalist iz MUP-a u policiji je radio od 1988. godine. Obavljao je i dužnost načelnika Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala

Agencija za zaštitu osobnih podataka, zbog čijeg su rješenja s interneta uklonjene sve imovinske kartice dužnosnika, osnovana je u svibnju 2004. godine.

Agencija vodi Središnji registar baze podataka o svima koji o građanima vode neke podatke, od poslodavaca, policije, sudova, banaka... Osim toga, nadzire provođenje zaštite osobnih podataka, upozorava na uočene zloupotrebe prikupljanja podataka te rješava zahtjeve za utvrđivanje povrede prava. Agencija nije previše javno istupala tijekom godina, no sve aktivnosti pojačale su se u travnju prošle godine dolaskom Ante Rajkovače na njeno čelo. On je umirovljeni diplomirani kriminalist iz MUP-a, koji je u policiji radio od 1988. godine. Obavljao je i dužnost načelnika Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala.

Prije dolaska u Agenciju bio je zaposlenik AKD Zaštite. Član je i Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

>>Kršenje privatnosti ili pravo na informaciju: Što treba pisati u imovinskoj kartici dužnosnika?

>>Zabranjena objava dijela podataka iz imovinskih kartica dužnosnika!

Komentara 4

BJ
Bjelovar112
20:39 06.05.2015.

pitajte Benka i Todorica ko je Rajkovaca .

NV
novo vriijeme
19:37 06.05.2015.

nije on digao trenzije nego je neoprotivo pogriješio dovevši u pitanje osnove antikorupscijskog programa u politici. Nitko normalan ne može reći da je nebtno koju imovinu ima na sebe žena i djeca plitičara niti da je nebitno koliko su zaraživaliali i imali prije angažmana u politici. Jedno je pitanje tko ga je angažirao da ovo izvodi i kome smeta transparentnost imovine.

BA
bakulušić
19:53 06.05.2015.

Osobno me ne zanimaju ničije imovinske kartice. Hrvatska mora biti pravna država u kojoj određene službe moraju o tome voditi računa i odgovarati ako neodgovorno rade svoj posao. Zašto svi u državi moraju znati što tko ima i kako je to stekao. Mene smeta da "umirovljeni kriminalist" dolazi na čelo Agencije pored toliko mladih, sposobnih i nezaposlenih ljudi. Već su prije doveli umirovljenog oficira JNA za upravitelja jednog Nacionalnog parka. Milanovićeva bliskog rođaka. Kako to zovu, nepotizam ili tako nekako? A govorili su o poštenju i pravdi. I još bi malo vladali i upravljali. Da aktiviraju sve umirovljene oficire JNA i kriminaliste RSUP-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije