Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamjerka

Anto Đapić osudio posjet Ive Josipovića Republici Srpskoj

Đapić
Stojan Lasić
05.06.2010.
u 16:49

Đapić je potvrdio kako prihvaća ponudu čelništva HSP-a BiH da ga kandidira za hrvatskog člana BiH Predsjedništva.

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić osudio je u subotu posljedni posjet hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Republici Srpskoj kazavši da se stavio u službu srpske politike time što je posjetio mjesta stradanja sva tri naroda i izjednačio krivnju u proteklom ratu.

Nedopustivo ponašanje

- Takva politika u kojoj sudjeluje predsjednik RH predstavlja nedopustivo ponašanje i stavio se u službu srpske politike da bi izjednačio krivnju u proteklom ratu - rekao je Đapić na konferenciji za novinare HSP-a BiH u Mostaru. Pojasnio je da se zbog toga Josipović često susreće sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem te da je dolaskom u RS potvrdio legalitet ove tvorevine iz koje je prognan najveći broj Hrvata i Bošnjaka u proteklom ratu. Dodao je da svu odgovornost za protekle ratove i probleme snosi Beograd a da Josipović pokušava prekrojiti povijest izjednačavanjem ‘navodnih srpskih žrtava u Sijekovcu’ s više tisuća ubijenih nevinih hrvatskih i bošnjačkih civila u prijedorskoj općini. - Izletima u BiH (Josipović) je nanio nemjerljivu štetu Hrvatima u BiH i Hrvatskoj. Ispada da je po Josipoviću hrvatska država učinila ono što ni Haaški sud nije uspio nametnuti kao tezu i bila agresor u BiH. To je nažalost učinio predsjednik Josipović - ocijenio je Đapić. Počasni predsjednik HSP-a potvrdio je i kako prihvaća ponudu čelništva HSP-a BiH da ga kandidira za hrvatskog člana BiH Predsjedništva.

Prihvatio ponudu

- Spreman sam prihvatiti tu ponudu kao čast i obvezu. No, postigne li HSP BiH dogovor s drugim hrvatskim strankama u BiH o drugoj osobi kao zajedničkom kandidatu za hrvatskog člana BiH Predsjedništva, ja ću biti sretan i to će biti bolje rješenje - rekao je Đapić. Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić rekao je kako sestrinska stranka u RH u cijelosti podupire ovu stranku. On je osudio sporazum HDZ-a i SDP-a u Hrvatskoj oko promjena načina glasovanja za hrvatski Sabor u dijaspori. - Sporazum stavlja Hrvate u BiH i neravnopravan položaj prema drugim hrvatskim državljanima - rekao je Jurišić. On je priznao da saborski zastupnici izabrani u 11. Izbornoj jedinici nisu dobro zastupali dijasporu.

Komentara 32

ČO
čombe
09:36 07.06.2010.

E baš će se s tim najobičnijim je...vjetrom usrećiti ...

PI
Pippo9
16:33 06.06.2010.

Napokon jedan pametan potez Đepa jer je posjet RS sramota kao i izjednačavanje agresora i žrtve

OB
-obrisani-
11:52 07.06.2010.

Anto Djapić, to jest njegova politička partija, imala je svoje zvezdane političke trenutke u vreme najveće destrukcije na Balkanu, znači u ratovima 90-ih godina. Njegova politička opcija je frka, dernjava i populizam najniže kategorije. Kad je tako onda se on deblja. Ta su vremena, bar privremeno, prošla i Anto se buni, logično. U atmosferi dijaloga i tolerancije on mirne duše može da ostavi politiku i da hrani svinje, recimo, ili tovi goveda. Od politike, u takvim uslovi, `leba se on neće najesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije