Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEČKA POLITIČKA KUHINJA

Anto Đapić ostao bez fotelje

02.01.2009.
u 14:16

Šef pravaša Anto Đapić ipak neće ponovno zasjesti u fotelju gradonačelnika Osijeka kako je najavio za sredinu siječnja. Razlog je tome “nepostojanje tehničkih uvjeta” za preuzimanje stolice, kako je jučer “objasnio” i dalje čelni čovjek grada Gordan Matković.

Ostao bez teksta
Iza “diplomatskog” odgovora čovjeka koji sa svojim šefom već dulje nije u najboljim odnosima, premda to obojica niječu, stoji zapravo SDP koji je jasno Đapiću rekao da ga zbog istrage oko ugovora s Kamen Ingradom neće podržati na toj funkciji. Podršku HNS-a (kao ni oporbe) Đapić nikad nije ni imao pa je šef HSP-a na elegantan način izbjegao blamažu na sjednici Gradskog vijeća i novo izazivanje krize vlasti. – Priča oko zamjene na neki je način stavljena u stranu. Ako nema uvjeta za dolazak novog gradonačelnika, neću se igrati svojom funkcijom i vući poteze koji će donijeti novu krizu – kazao je Matković, ali i priznao da u već pripremljenoj ostavci nije znao najbolje obrazložiti zašto je podnosi.

– Napisao sam i da sam ostao bez teksta, a glavni je razlog odluka stranačkih tijela da Đapić preuzme funkciju – dodaje Matković ne skrivajući da želi biti kandidatom za gradonačelnika HSP-a na lokalnim izborima. No, isto želi i Đapić koji je kandidaturu već istaknuo, a na naše pozive jučer nije odgovarao. Inače, Đapić je do ponedjeljka na putu, kada će na godišnji odmor Matković!

Obojica se obogatila
Dok se među pravašima pogoršava situacija, a koalicijski partneri najavljuju potporu Matkoviću, liberali su upravo njega prozvali za istu stvar zbog koje se istražuje Đapić – naglo bogaćenje!

– Između Đapića i Matkovića nema razlike! Sadašnji bi gradonačelnik trebao reći javnosti koliko mu se povećala imovina otkako je sjeo u gradonačelničku fotelju jer mi iz pouzdanih izvora znamo da jest i da je čak prepisivao neku imovinu na svog brata te jedan dio prodavao da bi izbjegao poreze – prozvao je Matkovića šef županijskog HSLS-a Darko Bajto ne konkretizirajući što je to točno stekao. Sam Matković pak tvrdnje je demantirao te rekao kako će ove godine u imovinskoj kartici mijenjati jedino automobil koji je kupio.

– Ništa nisam prodavao ni prepisivao na nekog drugog. Jedino što ću morati prijaviti jest kupnja novog automobila. Prije sam imao automobil koji vrijedi 150 tisuća kuna, prodao sam ga i kupio novi od 190 tisuća kuna – zaključio je Matković.


Matković darovao prvo dijete rođeno 2009. u Osijeku

Osječki gradonačelnik Gordan Matković posjetio je danas u Kliničkoj bolnici u Osijeku prvo dijete rođeno ove godine - Marija Pejića, sina Ivane i Mirka iz Osijeka, koji je i prvo ovogodišnje novorođenče u Hrvatskoj. Mario Pejić rodio se 1. siječnja minutu poslije ponoći, težak je 3,13 kilograma, a dugačak 48 centimetara. Gradonačelnik Matković darovao mu je je zlatnik s likom biskupa Josipa Jurja Strossmayera, a njegovoj majci uručio je financijsku potporu grada Osijeka. Izrazio je zadovoljstvo što je prošle godine u osječkoj bolnici rođeno 2500 djece te poželio da se i ove godine rodi što više djece.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije