Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Val imigranata nije iz ugroženih područja, već iz logora. Treba nam politika poput mađarske'

Jesam za privremeni prihvat žena i djece, ali ne i mladića koji izgledaju kao da su upravo izašli iz teretane, izjavio je Ante Đapić, čelnik stranke Desno
15. rujna 2015. u 12:13 16 komentara 1706 prikaza
Anto Đapić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Imigrantska kriza, takozvana, srušila je Schengen i uzdrmala temelje Europske unije jer ga je svaka zemlja koja drži do sebe ukinula. Hrvatska Vlada benevolentno poručuje kako smo spremni primiti tisuće imigranata i zaposliti ih, u vrijeme kada tisuće naših mladih ljudi zbog nezaposlenosti odlaze u zapadnu Europu. Zapošljavajte svoje građane – poručio je Anto Đapić, čelnik stranke Desno.

Potrebni su nam, stava je, politika kakvu zagovaraju Mađarska, Slovačka i Poljska jer inače nećemo biti turistički sigurna i stabilna zemlja.

– Ovaj val imigranata nije iz neposredno ugroženih područja, već iz logora, a ovo što se događa je plan za jačanje ISIL-a na ovim prostorima. Jesam za privremeni prihvat žena i djece, ali ne i mladića koji izgledaju kao da su upravo izašli iz teretane – izjavio je.

Anto Đapić dotaknuo se i susreta srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s papom Franjom u Vatikanu, a zgrožen je razgovorom o kanonizaciji blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

– Neprihvatljivo je da nakon desetljeća beatifikacije kardinala Stepinca imamo presedan da bilo koja vjerska konfesija može dovoditi u pitanje njegovo proglašenje svetim. On je bio više mučenik Svete Stolice, negoli hrvatskog naroda jer je odbio Titov zahtjev da se odvoji od Vatikana – rekao je Đapić, koji očekuje od Hrvatske biskupske konferencije da “javnosti i vjernicima objasni o čemu se radi”.

>> Schengen puca po šavovima, Bruxelles traži rješenje za invaziju izbjeglica

>> Anto Đapić: 'Moram dati alternativu biračima hrvatske desnice'

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • Markosi:

    Dajte nam 10 emigranata, a poklanjamo vam Đapića! I on je iz druge države emigrirao.

  • Hrvatskalatinica:

    ako gledano na vanjski izgled, ovaj dzapic bi dobio prvo mjesto u nekom nacistickom logoru kao cuvar

  • tokito:

    e moj djapicu, i ti izgledas kao da si izasao iz zguzvene kobile, ali ne mogu reci da si magarac, covjek si