Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen na Stradunu

Antun Žeravica: Policajac me uhvatio za kosu pa bi me drugi 'bubao' u glavu

Antun Žeravica
Foto: Facebook/Podrška Antunu Žeravici
05.08.2014.
u 20:23

- Nenormalno peče, usporava disanje, krkljaš - kazao je Žeravica za HRT te dodao kako su ga policajci "udarali u kost iza glave".

Poznati humanitarac i darivatelj krvi iz Župe Dubrovačke Antun Žeravica optužio je dubrovačku policiju da su ga pretukli prilikom uhićenja, a zbog prekomjernog policijskog korištenja suzavca ima izgorjele rožnice. - Nenormalno peče, usporava disanje, krkljaš - kazao je Žeravica za HRT te dodao kako su ga policajci "udarali u kost iza glave" jer se kod udaraca u to mjesto "ne vide hematomi".

- Policajac me uhvatio za kosu pa bi me drugi bubao u to mjesto - objašnjavao je Žeravica policijsko postupanje te dodaje kako je nakon uhićenja dobio "50 udaraca u automobilu", a tukli su ga i u policijskoj postaji nakon čega je prebačen u bolnicu.

"Nisam vrijeđao niti udarao"

Tvrdi kako kod uhićenja na Stradunu nije vrijeđao policajce. - Ja nisam takav - kazao je Žeravica te dodaje kako ih "nije niti vrijeđao niti udarao". Policija je jučer u priopćenju iznijela drugu verziju događaja te tvrde da je 37-godišnji Žeravica ozlijedio dvojicu policajaca zbog čega su ga osumnjičili za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Prema njihovim tvrdnjama, Žeravica je 31. srpnja oko 3 sata na Stradunu prvo počeo vrijeđati dvojicu policajaca, a onda im je odbio dati osobnu iskaznicu i nastavio "vrijeđati i omalovažavati".

Policija dalje navodi da su na njemu "uporabljena sredstva prisile jer se opirao uhićenju", jednog je policajca lisicama udario iznad lijevog oka, a drugog šakom u lice, nakon čega je pokušao pobjeći. Alkotestom mu je u policijskoj stanici utvrđenja koncentracija alkohola od 1,01 g/kg.

>>Antun Žeravica nakon dva i pol sata ispitivanja pušten da se brani sa slobode

Komentara 12

MX
Mister X
07:34 06.08.2014.

Neznam nisam siguran ali znam jedno da policija hoče da se iskaže .. Zasigurno da se prakticira snimanjem kamerom cijelo privođenje razgovor ( negdje se prakticira uporaba mini kamere koja je pričvršćena na ramenu policajca ) I onda bi see vidjela istina Ovako ostaje samo to da se vjeruje nikome . Tu se prava istina neče saznati jel je moguče da obje strane imaju "svoju istinu" . Da su ga baš bez razloga tako tamburali je isto nevjerovatno nešto je bilo . Samo da postoji video zapis bilo bi jasnije o čemu se radi .. Ovako je na ja "vrjeđao" rekla kazala slično kao kod Sanadera sud je plačen da vjeruje svojima . Ako me netko pita isto kao kod Tita !

SP
spacelord
09:37 06.08.2014.

Ne konju vjerovat cemo nepismenoj panduriji radije.

Avatar una12
una12
00:30 06.08.2014.

Eto, lik popio i glumio frajera....Sad kad je dobio po piksi, svi drugi krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije