Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Kotromanović:

'Gotovina definitivno mora doći na proslavu Oluje i doći će sigurno'

kotromanović
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
07.04.2015.
u 22:39

Kotromanović je rekao da je Gotovina jako teško doživio napad iz Srbije

Ante Gotovina mora doći na proslavu Oluje, rekao je Ante Kotromanović za Dnevnik Nove TV.

Definitivno mora doći na proslavu Oluje i doći će sigurno - rekao je ministar obrane. Proslava Oluje bit će organizirana u Kninu i u Zagrebu.

- Ideja je kratko da u Kninu sve ostaje kako je, dizanje zastave, polaganje vijenaca, sve što smo imali i do sada. I to je lijepo, to je dio tradicije i dio stvari koje ne možemo, nećemo i ne smijemo izbjeći zato što je Knin nama važan i politički i vojno zato što je to bio jedan od naših ciljeva u Oluji - rekao je Kotromanović.

- Mimohod bi napravili popodne u Zagrebu. Zašto? Zato što su prijašnji mimohodi bili u Zagrebu. I predsjednik Tuđman je stalno to organizirao u Zagrebu. To je najlakše nama i logistički, politički to sve skupa napraviti ovdje - rekao je Kotromanović, dodajući da želi vidjeti francuski tip mimohoda te da i naši saveznici budu nazočni.

Kotromanović je rekao da je Gotovina jako teško doživio napad iz Srbije. Srpski ministar Aleksandar Vulin, podsjetimo, nazvao ga je ustaškim generalom.

- Hrvatska je ponudila ruku suradnje Srbiji i mi smo tu korektni. Citirat ću Antu Gotovinu: Rat je prošlost, okrenimo se budućnosti. Mi smo se okrenuli budućnosti i ja znam da taj čovjek nije anđeo, ali on je veliki zapovjednik i to moram jasno reći jednu rečenicu: Mi nećemo dozvoliti da se vrijeđa Hrvatska, bez obzira tko je to i što je to, ali mi nećemo dozvoliti da se vrijeđa Hrvatska i to nije korektno zato što smo mi članica NATO-a i Europske unije - rekao je Kotromanović.

>> 'Ako nije istina da je Gotovina ustaša, ispričavam se, ali volio bih od njega čuti da kaže da nije'

>> Grabar-Kitarović i Milanović razgovarali o modernizaciji Oružanih snaga

Komentara 26

DI
dinol
23:44 07.04.2015.

Generakl Gotovina nije samo zasluzio podrsku, respekt i ljubav Hrvata negoi svih drugih drzava (osim naravno Srbije) jugoistocne Europe. Zamislite samo da su Mladic, Karadzic,Arkan & co uspijeli pokoriti Hrvatsku. Na srecu miliona ljudi ovoga dijela Europe, general Gotovina, njegovii suradnici i hrabri hrvatski branitelji su to uspjesno sprijecili.

NE
Neo001
23:42 07.04.2015.

286. ALKA – 2001. Vojvoda: ANTE KOTROMANOVIĆ "A najviše pozdrava mom osobnom prijatelju, vojvodi sinjskom, general – bojniku Mirku Norcu!"

Avatar mariosweden
mariosweden
06:54 08.04.2015.

Vulin je samo nastavio govoriti ono sto su nam i hrvatski mediji danonocno trubili dolashom Mesica na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije