Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deur ipak savjetnik

Na prvi radni dan predsjednica Grabar Kitarović posjetit će branitelje u Savskoj

kolinda branitelji
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
18.02.2015.
u 20:30

Predsjednica će imenovati i savjetnika za branitelje, a to će biti kako se i spominjalo, Ante Deur

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, doznajemo, prvog će radnog dana na Pantovčaku posjetiti hrvatske branitelje koji pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu prosvjeduju već 4 mjeseca. Ona je kao kandidatkinja stalno davala potporu braniteljima, no ovo će biti njezin prvi posjet prosvjednicima kao nove predsjednice RH.

Predsjednica će imenovati i savjetnika za branitelje, a to će biti kako se i spominjalo, Ante Deur.

- Deur je bio i ostao izbor predsjednice, a o detaljima ćemo definirati odmah nakon primopredaje dužnosti, potvrđuju u Uredu predsjednice RH. Postojala je, naime opcija da Deur ne bude savjetnik, nego predsjednik Savjeta za branitelje, što bi bila volonterska funkcija, jer je i Savjet vanjsko savjetodavno tijelo. Čini se da je odlučeno da Deur ipak bude formalni savjetnik, čime predsjednica braniteljskoj populaciji daje očekivani dignitet, no da bi Deur mogao biti savjetnik u statusu "volontera", što, međutim isključuje savjetničku plaću. No, braniteljima je važnije da on ima status savjetnika, a i sam Deur ima vojnu mirovinu, jer ga je MORH umirovio 2000. Ovakav izbor pozdravit će braniteljske udruge, posebice branitelji koji već četiri mjeseca prosvjeduju u Savskoj jer je Deur bio jedan od organizatora prosvjeda.

Deur je predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba, rođen u Stankovcima 1971. pored Šibenika, s nepunih 20 godina javlja se u Specijalnu policiju u Rakitju, ratuje u Slavoniji, preživljava pakao Vukovara te poslije Zadra i južnog bojišta. Sa suprugom i sedmero djece, u dobi od tri do 18 godina, živi u zagrebačkim Sesvetama.

>> Ovo su savjetnici i osobe od povjerenja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

>> Josipovićevi savjetnici idu u privatni sektor ili na fakultete

>> Josipović predaje predsjedničke dužnosti Kolindi Grabar-Kitarović

Komentara 186

GO
google385
18:06 18.02.2015.

Oglas::planiram snimiti film I trazim statiste pozeljno iskusni predsjednika drzave minimum 5godina

DU
Deleted user
18:05 18.02.2015.

Falim te Bože, konačno pravi potez! Bravo Predsjednice, bravo Deur! Ovako rade domoljubi: volonterski. Branitelj s čistim ratnim putem raditi će ispravno za svoje suborce.

19
1995josip
18:13 18.02.2015.

Objasni Ante toj zlobnoj djeci partizana da nije isto šatoraš kako zovu nas hrvatske branitelje i štakoraš kako mi zovemo dezertere, kukavice i nesposobne koji su se skrivali u podrumima dok smo mi pod kišom metaka i granata branili Hrvatskurvatsku . Nije isto hrvatski branitelj i npr. četnik koji je iz Srbije došao napadati Hrvatsku ! Nije isto HVIDR-a koji su izgubili zdravlje i djelove tjela i npr. Milanović i Bandić koji su bili u podrumu a sada sve znaju o Domovinskom ratu . Treba im objasniti tko je branio Domovinu a tko je napadao i otkuda iz koje susjedne zemlje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije