Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO JE GLAVNA VIJEST'
Povratak na članak

Antarktički led 'na rubu kolapsa': Mogli bismo vidjeti ozbiljne posljedice u sljedećih 30 godina

Znanstvenici su potrošili 35 milijuna računalnih sati tijekom dvije godine kako bi proizveli svoje modele, koji sugeriraju da duboka strujanja kod Antarktike usporavaju dvostruko većom brzinom nego u sjevernom Atlantiku

Komentari 3

XA
xaron
20:14 30.03.2023.

Dakle, naučnicima je plačeno 35 miliona sati za ovaj rad. Po njemu se loše piše EU države na Atlantiku koje su ujedno i največi zagačivači u Europi. Srečom mi nismo tamo i to nije naš problem.

VL
Avatar Dars
Dars
19:51 30.03.2023.

Klimatske promjene su tu sa ili bez djelovanja ljudi što vidimo u daljoj ali i bliskoj geološkoj prošlosti tj zadnjih 10.000 godina .

VL
DU
Deleted user
22:05 30.03.2023.

Hm, 35 milijuna sati da bi se zaključilo da bi posljedice topljenja leda na Antartici moglo značajno utjecati na strujanja mora, time i klimu u Europi. Za izraz značajno stvarno nije trebalo utrošiti toliko sati (novaca), to se moglo zaključiti i zdravim razumom... Studije u koje se utuče toliko novaca morale bi dati odgovore što će se desiti s kojom vjerojatnošću inače ovo izgleda poput religijskog naklapanja u stilu - Bog će nas kazniti jer smo bili zločesti, moramo se još više odricati i samokažnjavati...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.