Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKI MINISTAR

Zabrinjavajuća situacija u Austriji: Zabilježili 282 slučaja u 24 sata

Ministar zdravlja R. Anschober
Foto: BKA Andy Wenzel
1/3
14.08.2020.
u 12:22

Od početka pandemije 25. veljače u Austriji je ukupno oboljelih 22.769, ozdravljenih 20.499, a preminulih 725

Jutros u 8 sati imamo čak 282 nova slučaja zaraze koronavirusom u protekla 24 sata. Zabrinjavajuća situacija. Moramo odmah, još danas, početi s istraživanjem uzroka i posljedica“, rekao je austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober u petak prijepodne na konferenciji za novinare u Beču, kojoj je bio nazočan i voditelj ambulantne za plućnu rehabilitaciju dr. Ralf Harun Zwick, koji je govorio o primjerima iz prakse i simptomatici osoba oboljelih od koronavirusa te glavnim karakteristikama blažih ili težih slučajeva ove bolesti.

„Moramo točno ispitati otkuda dolazi zaraza, jer ima relativno veliki broj klastera vezanih uz putovanja“, istakao je Anschober iznijevši epidemiološke brojke od petka: 1652 aktivno oboljelih od COVID-19, od kojih je 110 osoba u bolnicama, uključujući 19 u intenzivnoj njezi te 153 novoozdravljenih.

„Ali i broj dnevno provedenih testova znatno je povećan. Od jučer do danas čak 10.000. Time smo prekoračili povijesnu milijuntu granicu testiranih“, rekao je Anschober, napomenuvši kako je pristup testiranju „masovno proširen“ te je dodatno izgrađen i screening program kako bi se zaražene što prije lociralo, identificiralo i izoliralo.

Od početka pandemije 25. veljače do petka u Austriji su testirane 1,003.432 osobe. Ukupno oboljelih je 22.769, ozdravljenih 20.499, a preminulih 725.

Vezano uz dramatičan porast 282 novih slučajeva zaraze u jednome danu, što je rekordna brojka od 10. travnja, austrijski ministar zdravlja je rekao kako je sada važno brzo i točno utvrditi je li riječ o jedinstvenoj pojavi ili uzlaznom trendu koji će potrajati.

„Ako se radi o trendu koji će potrajati, onda imamo zabrinjavajuću situaciju. Morat ćemo ponovno uvesti nove, strože mjere, pogotovo za povratnike s odmora iz inozemstva“, poručio je Anschober. Posebno je ukazao na to da se „starosna piramida“ oboljelih znatno promijenila i da trenutačno obolijeva većinom mlađa populacija jer – ne svi, ali jedan dio mladih – koronavirus „ne shvaća ozbiljno“ i ne drži se propisanih mjera i preporuka.

Komentara 9

Avatar Barba
Barba
12:25 14.08.2020.

Ajmo Talijani i Slovenci!! Stavite Austriju na crveno!!!

AS
ante_slavonac
07:57 15.08.2020.

obični lov na vještice

FN
Fr@njo
13:00 14.08.2020.

aha, kod njih je zabrinuto, a kod nas su samo uvanjski i unutarnji neprijatelji koji nam zele turiste otjerati..nedaju nam da budemo svjetdki prvaci u turizmu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije