Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završio summit g7
Povratak na članak

Merkel: Naftu, plin i ugljen potpuno zamijeniti obnovljivom energijom!

Usuglasili su se i o tome da treba produljiti sankcije uvedene protiv Rusije zbog ilegalne aneksije Krima

Komentari 15

Avatar Lutkica
Lutkica
22:49 08.06.2015.

koja lipa rajska slika, koji lipi par..Angie kako hoće da zagrli Obija

VL
IV
Ivanveliki
07:05 09.06.2015.

zasto i plin?

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:19 09.06.2015.

Naljutiti ce se veliki "saveznici" u Saudijskoj Arabiji, Kataru i UAE, a nece ni Exon-Mobil, BP niti Shell biti previse sretni.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:02 09.06.2015.

bez nafte i plina, te ugljena, današnje industrijske velesile bile bi u rangu malo jače zemljoradničke zajednice. treba naglasiti 'bez jeftine nafte i plina, ugljena...'. tu je ključ. da je energija jeftina. a nikad više ne bude. nek amerika, francuska,ska, njemačka, već jednom prestanu koristiti fosilna goriva. zaštp ne bi prestali, ako je to tako lako, i samorazumljivo? jednostavno danas ne odeš na posao autom, već biciklom. ne kupaš se u toploj vodi, jer ne želiš, tj. sad po novom ne trebaš plin. već vodu griješ solarnim kolektorom, mada je danas baš oblačno i kiša pada, al si ti eto nešto akumulirao prošlih dana, pa imaš. po kući svijetliš na račun solara, opet. divno. osviješten si, energetski ,ekološki. a u tvornici tvoj viličar ne troši naftu, plin, već je na struju, koju opet iz solara dobivaš. sve super, i funckionira. al eto, imaš jaki stroj, 150 kw, a nemaš tolku snagu instaliranu, pa uzmeš iz mreže. i još netko kraj tebe. a tolkog kapaciteta nema mreža, ne iz obnovljivih. navečer dođeš doma, okupaš se, zagriješ nešto, tj. podgriješ. i gledaš tv, sve na solare, vjetar. ne griješ sobu, stan, kuću, jer to košta, i nema se struje za sve to tjerati. ah pa da, uložio si ogroman novac u termofasadu, solarne na krovu, imaš i malu vjetroelektranu, skoro da si neovisan. al do kraja života plaćaš silne kredite. i energetski si neovisan, al ovisan o bankama i svakom poremećaju u svijetu. imajte u glavu najbitniju stvar, koju su vam amerikanci vješto sakrili, a to je da je tek 21 stoljeće stoljeće nafte i plina. ne bi oni onda blokirali rusiju u gradnji plinovoda tolko. nadzor nad izvorima fosilnih goriva je ključ današnjih nemira u svijetu.

VL
KI
Kissinger
06:05 09.06.2015.

glede naslova-to mi djeluje kao naredba.

VL
LD
lopov drpiga
08:39 09.06.2015.

oni će proizvoditi vjetro elektrane, a mi ćemo ih ugrađivati...

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:22 09.06.2015.

baš me zanima stabilnost sustava koji ovisi o suncu i vjetru. nešto u rangu hrvatskog turizma. tjedan dana kiše i vjetra, i propala turistička sezona. ovi senilci iz grupe 7 umišljaju sebi da će za 100 godina oni i daljelje biti neka veličina? pa pogledajmo na primjeru austrougarske kako se to planira. hoćete englesku, francusku, pa i samu ameriku? tko su i što bili pred 100 godina, a što su sad? uzmite primjer japana. i na sve to dodajte slučaj kine, koja je u 3 godine potrošila više betona i željeza nego amerikanci u cijelom 20 stoljeću. g7 umišlja si previše. radije se nek pobrinu za svojih 40 trilijuna dolara duga. unatoč nekim mišljenjima (uglavnom američkih 'ekonomista'), ništa nije preveliko da ne bi moglo pasti, propasti. i rim je bio ogroman i moćan, bizant, egipat. gdje su danas?

VL
SM
SmellsLikeŠit
23:10 08.06.2015.

Haha. A ovi naši bi bušili Jadran i gradili termoelektrane.

VL
KI
Kissinger
05:55 09.06.2015.

frau merkel proriče kaj bu 2100 godine.tak su prije 50 leta tvrdili da do 2000 nebu više nafte i plina.moja malenkost je uvjerena da su nafta i plin obnovljivi energenti-nek merkelica dokaže da nisu.

VL
AA
aabbcc
09:12 09.06.2015.

će "do kraja ovog stoljeća" postupno ukinuti ______ ne znam sta ce im to na onom svitu ?

VL
AR
arwin
19:35 09.06.2015.

Fosilna goriva u potpunosti može zamijeniti samo nuklearna energija. I to kad se izume bolji akumulatori. Sve ostalo je put u ekonomsko samouništenje.

VL
Avatar mason
mason
01:00 09.06.2015.

Ubrzo ce putler da klekne.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.