Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završio summit g7

Merkel: Naftu, plin i ugljen potpuno zamijeniti obnovljivom energijom!

G7
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.06.2015.
u 22:45

Usuglasili su se i o tome da treba produljiti sankcije uvedene protiv Rusije zbog ilegalne aneksije Krima

Lideri sedam industrijski najrazvijenijih država svijeta na summitu G7 u Bavarskoj dogovorili su da će do kraja ovog stoljeća postupno ukinuti korištenje fosilnih goriva, a usuglasili su se i o tome da treba produljiti sankcije uvedene protiv Rusije zbog ilegalne aneksije Krima. Rusija je do aneksije Krima pripadala ovoj skupini, koja se tada zvala G8, ali je izbačena zbog kršenja međunarodnog pravnog poretka.

– Obvezali smo se da ćemo u ovom stoljeću dekarbonizirati globalnu ekonomiju – rekla je na kraju summita njemačka kancelarka Angela Merkel, a prenijele agencije AP i Reuters, koje podsjećaju da se termin koji je upotrijebila Merkel koristi kad se govori o prestanku korištenja nafte, plina i ugljena te zamjeni tih fosilnih goriva alternativnim izvorima energije poput vjetra, sunca i vode.

Do 2050. države skupine G7 smanjit će emisiju štetnih plinova od 40 do 70 posto u odnosu na vrijednosti iz 2010. godine, rekla je Angela Merkel.

>> Obama Rusiji zaprijetio novim sankcijama zbog Ukrajine

>> Lideri zemalja G7 obećali da će zadržati sankcije Rusiji sve dok ne ispuni uvjete sporazuma o miru

Komentara 15

Avatar Lutkica
Lutkica
22:49 08.06.2015.

koja lipa rajska slika, koji lipi par..Angie kako hoće da zagrli Obija

IV
Ivanveliki
07:05 09.06.2015.

zasto i plin?

KI
Kissinger
06:05 09.06.2015.

glede naslova-to mi djeluje kao naredba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije