Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana od požara
Povratak na članak

Pakleni dan u Splitu: 'Sto momaka došlo je niotkuda, svaka im čast...'

Na Mejašima je također bilo pakleno. Zapalio se deponij Karepovac i dim je bio vrlo neugodan

Komentari 48

BO
bojuki1
22:15 18.07.2017.

Pazite vi ove "naše" medije kojima su na piku Opara, (gradonačelnik tek par dana), predsjednica Kolinda, Plenković , Krstičević, a najodgovornijeg glavnog vatrogasca Tucakovića (SDP-ovac) ne prozivaju kao i ravnatelj DUZSa Lozančića (Milanovićev čovjek). Zbog sporih reakcija glavnog vatrogasca Tucaković,, skoro je izgorio cijeli Split. Građani su spasili Split, a ovaj je pozvao vojsku tek jučer oko 16h , kasnio je i s pozivom pomoći drugim vatrogascima iz ostatka Hrvatske, izmorio je vatrogasce na terenu, teški šlamperaj, ali medije to nije briga jer znaju da je Tucaković sdp-ovac i najbolje zanemariti njegov amaterizam i baviti se Plenkovićem, Kolindom, Oparom i Krstičevićem koji su valjda trebali odraditi posao Tucakovića i ravnatelja državne uprave za zaštitu i spašavanje Lozančića.

VL
EL
EldersRealm
22:06 18.07.2017.

Hidranti se nisu pokvarili sada. Treba Baldasara pitati zasto ne rade.

VL
Avatar Becarina
Becarina
22:47 18.07.2017.

Gdje si bila kad su se "dogodili Kornati, spasavala Mesica i drugove!

VL
Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
22:00 18.07.2017.

Zdrav razum kaze Opara je gradonacelnik par dana. Ne tvrdim da ce biti ni bolji ni gori ali njega osobno optuziti je van svake pameti

VL
Avatar Abcda
Abcda
23:14 18.07.2017.

Slavice, zovi Baltazara, Opara je tek dosao ... Zasto imate tako kratko pamcenje ?? ( "Slavica" je u Jugi, davno, bio najpoznatiji partizanski film ). )-;

VL
BE
BeroII
22:19 18.07.2017.

Tako je , ako već nekoga optužujete, onda optužite prave krivce a ne optužujte prema partijskim direktivama. To što partija radi na nivou cijele države je više nego gadljivo. Baš bi volio da to pitanje netko postavi Baldasaru te da odgovori dobiju isti medijski prostor koji sada dovijaju "partijska djeca kada treba provocirati g. Oparu.

VL
TT
TTjac
00:01 19.07.2017.

Ovakav požar nitko ne može ugasiti, pa ni mi, koliko god mislili da možemo. Svi su dali svoj maksimum i nitko nije kriv. Ovo je jednostavno bilo nemoguće riješiti i možemo samo zahvaliti Bogu što nije bilo ljudskih žrtava. Biološki gledano, požar je prirodna pojava i priroda će se brzo oporaviti. Materijalnu štetu ćemo riješiti, ali moramo shvatiti da su ovakvi požari posljedica klimatskih promjena i da će ih biti sve više. Terorizam je uvijek moguć, ali u tom slučaju se netko javi i pokuša iskoristiti medijsku pozornost. U 80% slučajeva krivac je čovjek. Namjerno, slučajno? Teško je otkriti krivca, mi se moramo drugačije, ozbiljnije postaviti prema tom problemu, svi odreda, jer to je naš interes. Ako ćemo se na katastrofi dijeliti i optuživati, nemamo nikakvu budućnost! Pozdrav i respekt prema svima koji su ovo iznjeli na dobro.

VL
SD
sdpesticid
23:44 18.07.2017.

postoji netko tko odgovara za neispravne hidrante, zar ne ? gori kuća i dođu vatrogasci na hidrant bez vode, priključe se i tu prestaje priča. netko bi morao kazneno odgovarati za ovo jer moguće posljedice su katastrofalne.

VL
Avatar istrebljivač
istrebljivač
08:41 19.07.2017.

Interesira me tko vodi brigu o ispravnosti hidranta gradonačelnik ili vodovod ili vatrogasna inspekcija. Bravo za sve gasioce vatre u ovakvim uvjetima.

VL
Avatar Abcda
Abcda
23:15 18.07.2017.

sad je najbolji momenat da nam otkrijete tko je nacrta svastiku na Poljudu !!!

VL
DU
Deleted user
07:01 19.07.2017.

Svi pametni, a malim prstom nisu maknuli kad je bilo vrijeme, niti ce sad napravit, niti su ista naucili. Pozari su svakog ljeta, a pripremljenost ljudi dole nula, radije pola dana u ladovini uz bevandu nego 10min provjeriti i osposobiti svoje hidrante i slucajno nabaviti agregat u slucaju nestanka struje

VL
ZG
zg223
21:59 18.07.2017.

zalosno

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
03:13 19.07.2017.

Ocito je svakome da je pozar nejveca prijetnja i tragedija kojamoze zadesiti cijelo Jadransko priobalje i otoke. Poslije ove tragedije u Splitu, svi gradonacelnici i lokalni serifi gradova i sela na tom podrucju se trebaju dobro zagledati u njihove sposobnosti obrane od vatre, i u tu svrhu ako treba dizati ili kredite ili takse da se ekipiraju znanjem, osobljem i mehanizacijom . Na tome bi trebalo stanovnistvo cvrsto inzistirati, jer u obratnom njihovi zivoti i buducnost ce biti tragicno ugrozeni.

VL
DU
Deleted user
08:43 19.07.2017.

Ako su lokalni vatrogasci dali pismenu molbu da im se pošalju pojačanja u ljudstvu i u vojsci u 9.30, zašto su Tucaković i Lozančić čekali do 17.30? Nadalje, sramotno politiziranje Ranka Ostojića u Otvorenom. Treba se zapitati kako to da nije uspio riješiti puno lakši problem, podmetanje svastike na Poljud!

VL
TI
tiki2020
10:54 19.07.2017.

Nema veze sto hidranti nerade bitno je da se ultra organizira i sljedecih 5 godina! Tko je lud trositi na hidrante kada je potrebnije dati ultri! Jel tako gradonacelnice?

VL
NJ
nada.jurincic
10:12 19.07.2017.

SPLITE MOJ (Svima koji proživješe strahote vatrene stihije) Splite moj lipi ko li mi te mrzi, Ko želi zatrt stare slave znamen? Čiji su prsti zlo učinit brzi, Koji l' je čovik gvožđe, ladni kamen? U čijoj duši ljuta guja plazi I vreba žrtve roda hrvatskoga? Kojeg su Judu podmitili vrazi Nek pali vatrom dom bližnjega svoga? Dom što poniče iz muke Hrvata, Iz svete zemlje naše Dalmacije, Maslina, lovor, trs i cvitna drača Blago je krila Majke Kroacije. Splite moj lipi, biserja grano, Ugasla nije zvizda ti sreće. Sveti je Duje kroz plamen ša'no: ''Hrvatsko srce izgoriti neće.'' Marija Dubravac, Brisbane

VL
RE
Rex
09:16 19.07.2017.

Cudne slucajnosti.....ultra zavrsava.....pozar se pojavi u pola noci na brdu.......a lumeni o klimatskim promjenama,nekakvom iskrenju itd. A nitko o namjernom potpaljivanju.kako to moze Crnogorski premijer odmah u glavu,a nasi politicari sve u rukavicama i jos se madjusobno svadjaju......sramota.

VL
AU
austrougarskigeneral
10:06 19.07.2017.

ne ponovilo se više nikad i treba se drugi put bolje pripremit za požare

VL
MA
malala
09:47 19.07.2017.

Da je srece doslo bi pola Hrvatske. Moja majka stara bila medju prvima s vatrogascima. Donijela iz kuce sve kante sta je mogla nac i dijelila ljudima i gasila s njima po cijele dane.

VL
DU
Deleted user
07:07 19.07.2017.

Torcida umjesto da pljuje po Janici, Modricu i Mamicu odlucila za promjenu pljuvati po pozaristu, tu i tamo se pomokrit... za sve ostalo tu su vatrogasci

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.