Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv nemarnog investitora iz zagrebačke Miškinine 7 policija podigla kaznenu prijavu

Andriji Rašiću zbog urušenog balkona prijeti 10 godina zatvora

balkon
Patrik Macek
16.10.2009.
u 01:02

Za to kazneno djelo može dobiti minimalno godinu, a maksimalno deset godina zatvora. Sud će odlučiti.

Andrija Rašić, investitor iz Živinica koji je u Miškininoj ulici 7 u zagrebačkoj Sloboštini prije pet godina izgradio zgradu bez uporabne dozvole, napokon će pred sud. Ne bi tamo dospio da se nije dogodio “nesretni slučaj”. Slučaj u kojem je obitelj Kuzmanović prije više od mjesec dana, ispijajući kavu na balkonu, zajedno s balkonom propala. Srećom, bez težih posljedica.

- Strašno! Te smo večeri prvi put baš sjeli na balkon popiti kavu. Dotad nam to nije bio običaj. Sin koji je bio s nama još uvijek osjeća posljedice pada. Boji se ostati sam, približiti se prozoru - govori obitelj Kuzmanović. Hoće li ih Rašićev odlazak na sud umiriti? Teško. Moraju prikupiti novac za obnovu balkona, a onda još s ostalim stanarima platiti provjeru cijele zgrade kako bi skupili svu dokumentaciju i predali zahtjev za izdavanje uporabne dozvole.

- Uporabna će biti izdana po hitnom postupku - obećao je pročelnik Davor Jelavić. Naravno, tek kad stanari prikupe dokumentaciju. A Rašić? On i dalje šuti kao riba. Na mobitel muški glas stalno ponavlja - pogrešan broj. Policija je protiv Rašića podigla kaznenu prijavu zbog radnji protiv opće sigurnosti.

Za to kazneno djelo može dobiti minimalno godinu, a maksimalno deset godina zatvora. Sud će odlučiti.

Baš u sud stanari Miškinine polažu najveću nadu. Kažu da je to jedini način da od Rašića naplate sve izdatke za lošu gradnju - prokišnjavalo je, trebalo je probiti krov za dimnjak. Sve to bio je dužan platiti i prije prodaje stanova provjeriti Rašić. Znao je on očito da kod nas može graditi svatko, ionako nemamo kontrolu gradnje.

Ključne riječi

Komentara 14

VH
virtual@home
07:59 16.10.2009.

@ramirna: mozda je onaj koji je radio balkon stvarno pokrao armaturu, ali gdje je bio nadzor? Nije ga bilo jer ovakvi tipovi kao ovaj Rasic misle da je nadzor samo porez na budale i da im to ne treba. Treba im samo netko da potpise grdjevinsku knjigu i to je to. \"Evo ti 1.000 EUR, pa mi tu samo potpisi, ma nista bitno, to mi treba samo za dozvolu.\"

GV
goran vrtaric
11:08 16.10.2009.

Rasa gradjevinar iz Zivinica, hahahahahahah, ucio za pekara, pa kad je vidio da pekari rade nocu, odlucio biti zidar, i sada pravi sranja danju.

OB
-obrisani-
01:13 16.10.2009.

samo 10? 20 za takve svjesno uračunljive ubojice ! to je čisti pokušaj ubojstva iz umišljaja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije