Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrija Drašković

Srpski biznismen nestao iz splitskog hotela dan uoči izručenja Belgiji

Andrija Drašković
Foto: Screenshot Youtube
16.07.2015.
u 19:00

Splitski sud pustio je Draškovića da na slobodi čeka izručenje uz jamčevinu od 100.000 eura. Taj je novac položen na depozit suda i sada je oduzet

Andrija Drašković, kontroverzni srbijanski biznismen, “nestao je” iz Splita u srijedu, dan uoči izručenja Belgiji koja je za njim raspisala europski uhidbeni nalog zbog ubojstva Envera Hadrija 1990. godine u Bruxellesu. Potvrdio je to Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Nije se javljao

– Drašković nije pronađen na adresi na kojoj je morao boraviti, u Bračkoj ulici 13. U četvrtak je trebao biti izručen Belgiji. Stoga smatramo da je u bijegu – kazao je Romac.
Drašković je izručenje Belgiji čekao na slobodi, a ne u ekstradicijskom pritvoru na Bilicama jer mu je sud odredio jamčevinu od 100.000 eura. Taj je novac položio na depozit Županijskog suda u Splitu i on mu je sada oduzet.

Drašković je sudu ostavio adresu na kojoj će boraviti i, prema odredbama jamstva, nije ju smio napuštati. Prvo su ga zvali na telefon, no on im se nije javljao. Kada su ga otišli potražiti, nisu ga našli, pa se smatra da je pobjegao. Kako, još nije najjasnije jer su mu bile oduzete i putne isprave. Inače, Drašković se pred sucem istrage Županijskog suda u Splitu nije ni protivio izručenju Belgiji i sam je za obranu sa slobode ponudio jamčevinu od 50.000 eura. Sud je prihvatio prijedlog da mu se odredi jamčevina, no povisio je iznos na 100.000 eura. Uvjeti jamstva, nakon što je pušten na slobodu, bili su da se odaziva pozivima suda te da do izručenja Belgiji boravi na adresi koju je dao sudu. 

Ne zna gdje mu je klijent

Vinko Gulišija, splitski odvjetnik koji je zastupao Draškovića nakon što je 24. lipnja uhićen u splitskoj Zračnoj luci, na povratku s ljetovanja, kaže da ne zna gdje mu je klijent. – Nisam se čuo s njim nakon što je pušten. Nemam pojma gdje je, nije mi se javljao – kaže Gulišija

Cijela je situacija neugodna i za splitski sud, koji je očito pogrešno procijenio da je visina jamstva dovoljna da Draškovića zadrži u Hrvatskoj. 

Drašković je u Srbiji osuđivan zbog ubojstva, tamo su ga pokušali i ubiti, a Belgija ga traži zbog ubojstva koje se smatra jednim od zadnjih udbaških ubojstva u bivšoj Jugoslaviji. 

>> Uhićen srpski poduzetnik Andrija Drašković kojeg Belgija traži zbog ubojstva

>> Drašković u sobi hotela čeka da ga zbog ubojstva izruče Belgiji

Komentara 43

RE
reborn
08:49 16.07.2015.

Da je Hrvat i da je optužen za neplaćanje poreza, onda bi mu jamčevina bila 7 milijuna kuna. Ovako, pošto je Srbin i optužen za ubojstvo, onda mu je jamčevina samo 100.000 €.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
08:24 16.07.2015.

Drašković je trebao biti izručen Belgiji zbog udbaške likvidacije 1990. godine. Pa gdje će se čovjek sakriti, nego kod braće Milanovića, Ostojića, Cvitana i kompanije? Mislim, kakvo iznenađenje, da udbaška kukuriku ekipa štiti svog udbaškog bracu.

Avatar Perica1
Perica1
08:27 16.07.2015.

Pa pošteno je platio 100.000€ za slobodu a oni se čude ko pura dreku što je nestao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije